Advarsel: Små hunde kan blive snuppet af aggressive måger

Kæledyr

24/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

RSPCA har udsendt råd om, hvordan små hundeejere kan holde deres kæledyr sikre, da måger forsøger, at beskytte deres unge afkom mod “rovdyr” i sommermånederne.

Hundeejere til små hunde, er blevet opfordret til, at være på vagt og holde deres kæledyr i snor efter frygt for, at de kunne blive snuppet og båret af måger.

RSPCA har udstedt råd om, hvordan små hundeejere kan holde deres kæledyr sikre, da fuglene forsøger, at beskytte deres afkom mod “rovdyr”. 

Bliver aggressive i juni og juli

Måger lægger normalt deres æg i begyndelsen af maj, hvor det tager cirka tre uger for de første mågeunger at klække ud.

Mens mågeungerne vokser, bliver moder mågerne i løbet af juni og juli meget beskyttende, støjende og aggressive og forsøger, at afværge eventuelle trusler mod deres unger. 

En RSPCA talsmand fortalte ifølge Daily Star

“Måger, der pludselig svæver over mennesker eller kæledyr, forsøger normalt bare, at beskytte nærliggende mågeunger, der har forladt reden, men endnu ikke er i stand til, at flyve ordentligt.”

“De stopper, når personen eller dyret er væk fra deres unge.”

“Denne adfærd varer normalt kun i et par uger om sommeren, indtil mågeungerne er flygtet og er i stand til, at beskytte sig selv.” 

Talsmanden gav nogle råd til ejere af små hunde om, hvordan de kan holde deres elskede kæledyr sikre. 

Hold afstand

“RSPCA råder kæledyrsejere til, at sætte deres hund i snor og undgå, at forstyrre fuglene ved at holde afstand til eventuelle mågereder eller mågeunger, der ses på jorden.”

Rådene kommer efter, at Gizmo, en chihuahua, blev snuppet af en måge, da han legede i sin baghave i Paignton, Devon, i juli 2019. 

Ejer Becca Hill fortalte: 

“Min partner var i haven og hænge vasketøj op og pludselig så han mågen komme ned, den bar Gizmo og pludselig kunne han ikke se ham mere. Jeg aner ikke om han blev tabt, eller hvor han er nu.” 

Der er flere registrerede hændelser med fugle, der angriber små hunde, men hundeelskeren Becca siger, at hun aldrig havde forventet, at sådan noget ville kunne ske.