Mand græder over genfundet telefonsvarerbesked fra afdød kone

Foto: Screenshot, BBC
Foto: Screenshot, BBC

Skrevet af Mia R.

Et dyrebart minde blev genoplivet efter 14 år og rørte manden til tårer

For mange er bevarelsen af minder om en afdød elsket en dyrebar del af sorgen. I den moderne verden har teknologien givet os nye måder at holde fast i disse minder. Stan Beaton oplevede netop dette, da han pludselig mistede en optagelse af sin afdøde kones stemme – en optagelse, der havde stor betydning for ham.

Et kostbart minde

Efter at have mistet sin kone Ruby i 2003 havde Stan bevaret en særlig erindring om hende: en optagelse af hendes stemme på en telefonsvarer. Noget, der måske kan synes hverdagsagtigt, men som pludselig bliver en uvurderlig del af en elsket, man har mistet.

Et uventet tab

Under vedligeholdelsesarbejde på telefonlinjen af Virgin Media blev beskeden slettet, og Stan mistede muligheden for at blive mindet om sin kones stemme.

"Desværre forsvandt den," sagde Stan. "Jeg var helt knust, men også ekstremt vred. I de tidlige dage lyttede jeg til den ret ofte. I bund og grund blev det til det punkt, hvor hvis jeg følte mig nedtrykt, så ville jeg lytte til den. I december fandt jeg ud af, at den var forsvundet. Jeg kan slet ikke forklare folk, hvordan det påvirkede mig på det tidspunkt. Det ødelagde mig virkelig."

Genoprettelsen af et minde

Heldigvis var beskeden stadig at finde dybt inde i virksomhedens arkiver, og Virgin Media-teamet var i stand til at hente den og genoprette den til en lettet Stan. For første gang i 14 år kunne han igen høre sin afdøde kones stemme.

Han fortalte BBC Radio Leeds: "De har gjort denne gamle pensionist ekstremt glad. Det er bare en vidunderlig, vidunderlig lyd, som jeg troede var tabt for evigt. Jeg er forbløffet over, hvor meget de har gjort for at gøre dette muligt."

Betydningen af et minde

At miste en elsket kan betyde, at vi undertiden har et svagt billede af personens stemme, bevægelser eller manerer. En optagelse af nogen, der gør noget så hverdagsagtigt som at bede folk om at efterlade en besked, er en dyrebar ting, og det er så fantastisk, at Stan fik muligheden for at opleve det igen.

Stan understregede, hvordan han altid var blevet hos Virgin, fordi skift af firma ville have betydet tabet af beskeden. Hans historie er en påmindelse om, hvordan selv de små ting kan være af enorm betydning i sorgen.

Kilde: LadBible