Hverdagens helte hyldet: Disse 5 danskere får dusør for deres handlinger

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er fuldt fortjent, når man hører, hvad de hver især har gjort!

Fem af hverdagens helte blev i går hædret på politigården i Esbjerg med både et diplom, en buket blomster, en dusør på 1000 kroner og en stor tak fra politidirektøren for indsatsen.

Og når man listen over de heltemodige gerninger igennem, er der en ting, der går igen:

Alle de fem danskere var med til at redde et andet menneskes liv.

Hjerteløberne

Mogens Honoré Ehmsen og Leif Højvang Jørgensen trådte begge til som hjerteløbere fredag den 7. juni i Ansager, hvor en mand blev fundet livløs i sin seng i et sommerhus.

Hjerteløbernes indsats var afgørende for, at manden overlevede.

Forulykket lastbil

Kim Overgaard Mikkelsen og Preben Hansen ydede hjertelungeredning mandag den 8. april, da en lastbilchauffør kørte i grøften på Hellevad-Bovvejen i Aabenraa Kommune efter at have fået et ildebefindende bag rattet.

Kim Overgaard Mikkelsen begyndte på livreddende førstehjælp. Preben Hansen kom til og hjalp indtil ambulance og politi nåede frem.

Tog nødlidts båd

Joel Majlergaard Jessen fra Gram var fredag den 8. maj ude at fiske ved Haderslev Fjords udmunding, da han så en 77-årig mand falde i vandet. Manden havde været ved at lægge til en bådebro, da han faldt i og ikke kunne komme op.

Den 77-årige drev ud mod sejlrenden og Joel Majlergaard Jessen løb til stedet og kastede en redningskrans ud. Snoren var for kort, så Joel hoppede i den nødlidtes båd, sejlede ud og fik manden trukket i land.

Den 77-årige blev reddet i land i live og blev kørt til kontrol på sygehuset. Den snarrådige indsats betød, at episoden fik et godt udfald.

Fuld af roser

Politidirektør Frits Kjeldsen havde, forståeligt nok, masser af lovprisninger til de fem hverdagshelte.

”I har alle udvist usædvanlig handlekraft og det sætter vi stor pris på i politiet. Det er af meget stor betydning, at borgere som jer er klar til at hjælpe medborgere og det vil vi gerne sige tak for. Dusøren er af en symbolsk størrelse, men vi håber, at I forstår den anerkendelse og store tak, som den er et udtryk for”, sagde han i forbindelse med hædringen.

Efter overrækkelsen blev dusørmodtagerne vist rundt på politistationen i Esbjerg.