Undgå striber, når vinduerne skal vaskes: Rengøringsekspert deler genialt trick

Hus og have

17/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det kan være rigtigt besværligt at vaske vinduer.

En rengøringsekspert har delt sin løsning med to ingredienser, der får vinduer til at "lyse", uden at efterlade striber.

Det skriver Daily Record.

Rengøring af vinduer er ikke nogen nem opgave, da de er berygtede for at fremvise enhver fejl.

Ruder dækket af striber

Afhængigt af hvor mange vinduer du har i dit hjem, kan det ofte være et heldagsarbejde, der kræver flere forsøg på at få bugt med mærker.

Tv-værten Maxine Dwyer har dog sagt, at hendes vinduespudsningsopløsning med vand og eddike kan få dem til at funkle på få sekunder.

I en genopstået episode af BBCs Clean It, Fix It, afslørede hun også den ene fejl for at undgå, at efterlader glasset dækket af striber.

Som rapporteret af Express, sagde Maxine, at vinduerne skal vaskes først, før de kan gøres mindre striber.

Starter med vand og sæbe

Hun sagde:

"Jeg har tænkt mig at tage fat på vinduerne - sådan en vidunderlig udsigt, brede vinduer, masser af glas, men det skal vaskes. Det er vigtigt at få så meget naturligt lys ind i dit hus som muligt ved at pudse vinduerne, da det har vist sig at hjælpe dit syn, humør og endda blodtryk."

Under showet begynder Maxine med at tackle vinduer med en vand- og sæbeopløsning for at slippe af med tungt snavs. Hun bruger også en gummiskraber til at flytte snavset vand fra glasset.

Før hun tilføjede sin stribefri løsning, understregede Maxine vigtigheden af ​​at tackle hvert vindue en sektion ad gangen i stedet for at prøve at vaske det på én gang.

En stribefri løsning

Hun forklarede, hvordan man fjerner gammelt vand, og sagde:

"De fleste mennesker går oppe fra og ned [med en gummiskraber], fordi det er nemmere. "Jeg vil gå [i en snoet bevægelse] ligesom de professionelle! Jeg vil prøve det og se, om det virker."

Hun tilføjede: "Det vigtigste er ikke at vaske hele vinduet, for hvis det tørrer, er du i problemer, fordi du bliver nødt til at våde det igen. Start fra toppen. Vask midten og håb, at det ikke tørrer for hurtigt." Hun brugte derefter en gummiskraber til at tage sæben og vandet ud af vinduet.

Maxine tilføjede: "Og så afslutter du - ligesom du ser en vinduespudser gøre - rense kanten med en gammel klud."

Til sidst, for "stribefri", skinnende vinduer, sprøjtede Maxine "en del vand, en del eddike" på glasset og brugte en mikrofiberklud til at gnide rundt. Hun forklarede, hvordan hvid eddike virker, og sagde: "Syren i vandet nedbryder striberne, når vandet fordamper, og det vil tørre stribefrit! Det ser helt nyt, pænt og rent ud!”