Uden gift og uden at skade ryggen: Sådan slipper du af med vedbend en gang for alle

Hus og have

27/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan virke uoverskueligt, men det er ikke en umulig opgave!

Vedbends/efeus modstandsdygtighed og frodige vækst gør det at dræbe planten til en ganske vanskelig - men ikke en umulig - opgave.

Haveentusiasten Brittany Bailey, også kendt som Pretty Hand Girl, har brugt Youtube til at dele den "nemmeste måde at slippe af med efeu for evigt", da hun selv stod i en situation, hvor den eller så frygtede opgave skulle klares.

Hun sagde: "Dette er virkelig den nemmeste og mest effektive måde at slippe af med efeu for evigt."

Vokser ud af kontrol

Brittany startede med at forklare, at efeu er "en af ​​de største generende planter" i hendes have, da den "vokser ude af kontrol".

Hun bemærkede, at vedbend "kvæler træer, dækker de voksede og bliver ved med at vokse", hvilket gør det til det "perfekte gemmested for gnavere".

Eksperten hævdede, at behøver du ikke at brække ryggen ved at trække den ud med hånden med hendes metode-. I stedet er hendes metode "den hurtigste og mest effektive måde" at slippe af med planten.

Tag rustningen på

Brittany starter med at tage beskyttelsestøj, sikkerhedsbriller og handsker på.

Hun hævdede derefter, at "nøglen til at slå efeu ud er at først skære vinstokkene". Den "hurtigste måde" at gøre det på er at bruge en buskrydder.

Eller hvis du har et fladt område uden sten, fald eller andre farer, kan du bruge en plæneklipper.

For vedbend, der er vokset op i et træ, skal du skære vinstokkene rundt om stammen ved hjælp af grensaks (populært kaldet et ørnenæb), og derefter trække vedbenden flere meter væk fra træet og sørge for at skære eventuelle vinstokke, der løber over træets rødder.

Modstå trangen til at trække vinstokkene af træet, da dette kan beskadige træet. Til sidst vil de dø og slippe deres greb.