Træt af rod? 5 lette trin til at få hjemmet organiseret

Hus og have

16/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Måske et oplagt projekt til en friweekend, når det er for varmt til at være ude?

De fleste af os er skyldige i at have hamstret en enorm mængde ting gennem årene, som vi simpelthen ikke synes at kunne skille os af med.

Men det er vigtigt at vide, hvordan man rydder sit hjem for ro i sindet og generel velvære. I lighed med at vide, hvordan du rengør alle rum i dit hjem, vil det at lære at rydde op i dit hjem skabe et rent, minimalistisk miljø og er fantastisk for sindet.

Selvom det kan virke overvældende, når du står over for et hav af rod, kan du rydde op i dit hjem med disse seks trin. Bare husk, at kunsten at rydde op er en proces, så skynd dig ikke at tackle alle rum på én gang!

1. Kassér, donér eller sælg

Start med at skille dig af med de ting, du ikke har brug for eller ikke bruger, og afliv dem én gang for alle. Den nemmeste måde at gøre dette på er at sortere dine varer i tre kategorier - kassér, donér og sælg.

Disse tre bunker vil gøre oprydningsprocessen mere organiseret. Så smid de slidte og forældede genstande ud, du har holdt fast i med tanke på den ikke-eksisterende, 'for en sikkerheds skyld'-dag, donér til velgørenhedsbutikker eller til venner, eller sælg anstændige genstande online og tjen lidt penge ved at gøre det.

Det sidste kan være kedeligt, men der er forskellige apps, der gør det meget nemmere at sælge fra din telefon.

Og selvom det er lettere sagt end gjort, så prøv at være hensynsløs, når du beslutter, hvad du skal slippe af med. "Folk, der ønsker at rydde op i deres hjem, bør bruge glæde som målestok, når de beslutter, hvad de skal beholde, og hvad de skal kassere", rådgiver Marie Kondo, grundlæggeren af ​​Kon Marie, den japanske kunst at organisere.

Med andre ord, behold kun det, der gør dig glad.

2. Invester i ordentlig opbevaring

Nu hvor du har ryddet dit overskydende rod, skal du investere i passende opbevaring. Modulopbevaring eller pladsbesparende enheder er en fantastisk måde at organisere og placere tingene på deres rette plads.

Hvis du har et lille værelse, kan lodrette bogreoler eller enheder være effektive til at maksimere din plads. Derudover kan du installere 'svævende' hylder som disse eller gøre brug af multifunktionelle opbevaringsmuligheder som ottomaner eller tæppekasser, der kan fungere som siddepladser. Derudover kan du bruge kurve og kasser til at opbevare de løse eller mindre genstande.

3. Indret "zoner"

Hvis du altid roder rundt efter ting, eller bliver ved med at miste overblikket, bliver du nødt til at oprette zoner.

Dybest set kategoriser dine ting i separate sektioner for at gøre dem nemmere at finde. Placer for eksempel forskellige typer tøj hver for sig, såsom t-shirts, trøjer og festtøj.

Køkkenet kan have specifikke zoner til krydderier, bageartikler og køkkenudstyr, mens dit kontor kan have stationære rum. At gøre dette vil spare tid og gøre livet lettere.

Du kan endda zonere din fryser; "Først skal du kategorisere dine frosne varer og derefter fordele dem inden for disse kategorier i fryseren," rådgiver Nikki Boyd, professionel hjemmearrangør og forfatter til Beautifully Organized. "Målet er nemt at kunne se alle dine fryseprodukter og hurtigt kunne tag dem og lukke igen."

4. Sæt mærker, hvor det er muligt

En ting, vi ikke gør nok af, er at sætte mærker vores ting. Det kan virke tidskrævende, men det vil spare dig for kostbar tid i det lange løb. Hvor mange gange har du for eksempel ikke tømt opbevaringskasser og skuffer på udkig efter noget "haster"?

"Etiketter kan bruges til at hjælpe med at opretholde dit hjems organisation," forklarer Nikki Boyd, "De er subtile opfordringer til at opmuntre familiemedlemmer til at returnere genstande til deres passende steder."

Hvis du ikke har tid til manuelt at mærke, er der en bred vifte af forproducerede etiketter til opbevaring.

5. Skjul grimme ledninger og kabler

Uanset om det er telefonopladere, tv-kabler eller lampeledninger, kan grimme kabler få et rum til at se rodet ud. Skjul og fastgør ledninger i en kabelstyringsboks eller brug en stikkontakthylde med kabelporte.

En kabelhåndteringsbakke kan også være en fantastisk tilføjelse til dit skrivebord eller til et af de bedste stående skriveborde.

Bonustip: Ryd sofabordet

Et sofabord er ofte omdrejningspunktet i de fleste stuer. Alligevel har disse en tendens til at blive rodet til med en bunke post, magasiner, bøger eller endda vores nøgler.

Prøv at holde sofaborde så ryddede som muligt ved blot at placere et minimum af genstande på dem. Du kan dekorere med et par interessante bøger, en vase eller et par bordskånere.

Kilde: Tom's Guide