Tager kun få minutter: Sådan renser du dit brusehoved uden brug af kemikalier

Hus og have

22/04/2024

Foto: Screenshot, @_Vector_ / Instagram
Foto: Screenshot, @_Vector_ / Instagram

Skrevet af J. Bøgen

Har testet det, og det virker!

Hvor mange dyser har du i dit brusehoved? 20? 30? Du har nok ikke talt dem, og det er forståeligt nok.

Mere relevant er det måske også at tage et kig på, hvor mange af dyserne, der faktisk sender vand ud, når du står i badet.

Danmark har meget "hårdt" vand forstået på den måde, at der er meget kalk i det vand, vi får ud af hanerne. Der er ikke noget galt i at drikke/bruge det (gudskelov!), men det giver altså en anden udfordring over tid.

For al den kalk har det med at hobe sig op og lave grimme aflejringer - og sætte sig som en prop i dyserne i brusehovedet.

Der er mange metoder, man kan bruge til at fjerne det, men hvis du ikke lige har lyst til at lægge hele brusehovedet i afkalkningsmiddel, eller at badeværelset kommer til at stinke af eddike, så er der faktisk også en praktisk, effektiv og ikke mindst lugtfri metode!

Går sin sejrsgang på nettet

Instagram-brugeren Vector har nemlig løftet sløret for et simpelt og effektivt trick til at rense brusehovedet uden brug af skadelige kemikalier.

Løsningen ligger i at bruge såkaldt interdentale rengøringsmidler - hvilket er et fancy udtryk for en slags tandstikker med børster på.

I videoen vider Vector, hvordan han bruger de her miniflaskerensere, som det virkelig ligner, til at prikke hul på kalkproppen og renser hver enkelt dyse med børsterne.

Den faste kalk løsnes og hægtes på børsterne, og derefter er det blot at tænde for vandet og lade de løsnede urenheder skylle ud.

Hvis du tvivler på, om tricket nu faktisk virker, så er du bestemt ikke alene. Skribenten bag denne artikel var nemlig så skeptisk, at han valgte selv at afprøve det, og han måtte faktisk sluge sin stolthed og indrømme, at det virkede til perfektion!

Hvorfor vandet, der kommer ud af Vectors bruser, så har den farve, det har, skal undertegnede ikke kunne svare på, men personligt ville jeg nok kontakte en VVS'er for lige at få tjekket mine rør ...