Stædig vægplet? Med almindelige husholdningsgenstand fjerner du let det

Hus og have

07/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Indendørs vægge kan nemt blive beskidte over tid, da håndaftryk og almindeligt husholdningssnavs kan plette og misfarve dem. Men husstande skal være ekstra forsigtige for at sikre, at de ikke fjerner malingen, når de rengør. Derfor får du her en let anvendelige metode

Selvom det er bedst at undgå pletter på væggene, kan det ofte ikke undgås. Og pletterne kan se endnu mere uskønne ud, hvis de opstår på hvide vægge. Selvom hvid maling får et rum til at se større og lysere ud, viser den også snavs og mærker mere end nogen andre nuancer.

Husstande kan dog vedligeholde deres hvide vægge og holde dem rene med den rette "billige" genstand. Det fortæller fans af Mrs Hinch.

En kvinde spurgte på Facebook-siden Mrs Hinch Cleaning Tips efter den "bedste måde" at rengøre vægge uden at beskadige malingen: "Hej alle sammen! Hvad ville være den bedste måde at fjerne disse mærker fra mine vægge uden at ødelægge malingen? Min partner er så klodset og formår på en eller anden måde konstant at sprøjte væggene til med ting og efterlader håndaftryk på dem, det driver mig til vanvid," og hun rundede af med: "Jeg malede kun dette rum hvidt sidste år, så alle andre vægge er fine, jeg prøver at undgå at male igen."

Hovedparten af gruppe medlemmer hævdede, at den eneste måde at fjerne pletterne uden at male igen og løfte malingen er at bruge en pletfjernersvamp, der kan købes billigt i fx Matas, jem & fix og Silvan.

Kirsty Campbell sagde: "Rengøringssprayer vil opløse malingen. I stedet skal du bruge en pletfjernersvamp."

Carol Wright kommenterede: "Jeg ville prøve en pletfjernersvamp, jeg bruger dem hele tiden. De indeholder ingen kemikalier og kan endda fjerne seje mærker som blæk uden besvær med bare vand."

Nicole Doyle svarede: "En fugtig pletfjernersvamp vil klare de pletter lige ud og burde ikke fjerne malingen."

Graham West sagde: "Pletfjernersvampe virker fantastisk. Jeg købte nogle billige forleden, og de var fantastiske."

Disse svampe sigter mod at fjerne seje pletter fra næsten enhver overflade uden brug af kemikalier, blot en lille mængde vand til rengøring eller tørre støv.