Sparer dig bunker af tid: Genialt trick fjerner kalk og vandmærker fra bruserdøren hurtigt og effektivt

Hus og have

27/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det skal da prøves!

Glasdøre til brusenichen bringer både godt og skidt med sig.

Det er dejligt, at der kommer lys ind, så man kan se, hvilket badeprodukt, man har fat i, men når det så kommer til rengøringen af glasdøren, har man lyst til at forbande den langt væk.

Kalkaflejringer og pletter fra hårdt vand kan nemlig være en kamp uden lige at komme til livs, og derfor er der mange, der sukker efter en simpel og effektiv løsning - og helst en, der ikke er for dyr.

En sådan løsning er rengøringspersonligheden Mrs. D kommet på, og hendes 119.000 følgere på Instagram er vilde med tippet!

Drop de dyre produkter

I et interview med det britiske medie express.co.uk fortæller influenceren, at du sandsynligvis allerede har det, du skal bruge for at få en krystalklar brusedør - og det er ikke dyre rengøringsprodukter, der lover at fjerne kalk og aflejringer!

Som hun siger, så oplever vi alle, at der kommer grimme og ulækre mærker på vores brusedør af glas, men hvis du bor et sted med hårdt vand, bliver problemet meget værre meget hurtigere.

I Danmark er det særligt i hovedstaden, ved kysterne på Sjælland og i de større byer ved kysterne, at det er et problem.

Og her kommer så det gyldne trick:

Mrs. D fortæller nemlig, at en kombination af opvaskemiddel og eddike er noget nær perfekt til at komme kalk til livs - og det skal helst være hvid eddike.

Sådan gør du

Netop eddike bliver ofte fremhævet som et supervåben i kampen for at rengøre glasflader, fordi eddike er er så syreholdigt, som det er. Det betyder, at det mere eller mindre neutraliserer sæberester og kalkaflejringer, da disse er meget basiske.

Opvaskemiddel er til gengæld fremstillet med det ene formål at fjerne fedt og skidt fra tallerkener, bestik og køkkenredskaber. Men det betyder ikke, at det ikke kan bruges til at rengøre andet.

Og her kommer så opskriften: Lav en blanding bestående af halvt eddike og halvt opvaskemiddel og put det i en sprayflaske eller en lille skål. Der er uenighed blandt eksperter om, hvorvidt man skal tilføje vand til blandingen, men Mrs. D gør det ikke.

Påfør blandingen på for- og bagsiden af brusedøren og lad den sidde i 10 minutter. Jo flere pletter, og jo længere de har siddet der, jo længere skal blandingen sidde der.

Derefter fugter du en svamp med vand fra hanen og tørrer rengøringsblandingen væk fra top til bund. Til slut skal du bruge en mikrofiberklud til at tørre glasset.

Så langt så godt, men der er også noget at hente i forhold til rengøring ved at få små ting gjort til vaner:

Efter hvert bad: Mrs. D anbefaler, at man tørrer brusedøren af med en vinduesskraber, når man har været i bad. Derudover skal man lade døren stå åben, så den kan få luft.

En gang om ugen: Her bruger du den førnævnte blanding til at tørre døren af, så du forhindrer vandmærker og kalkaflejringer i at gro fast. Du behøver nu ikke lade blanding sidde på her.

En gang om måneden: Nu står den på hovedrengøring af brusedøren. Her skal du lade blandingen fra før blive siddende i de 10 minutter (som minimum), så du er sikker på, at alle mærker og aflejringer bliver opløst.