Slip for mælkebøtter i haven: Prøv disse 2 tricks

Hus og have

28/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De fleste af os kender den gule plante og ved hvor svær den er at slippe af med.

Når det varmere vejr nærmer sig, hænger regnen ved, og det giver den perfekte stemning for mælkebøtter at vokse. Sådan fjerner du mælkebøtter fra din græsplæne i tre enkle trin.

Det skriver Express

Mælkebøtter kan være sjovt for børn at puste til når hovederne er blevet uklare, men gartnere og græsplæneentusiaster bander, når de ser de muntre gule blomsterhoveder dukke op.

Mens nogle hævder mælkebøtter er vilde blomster, kan de skubbe græs og andre planter ud, såvel som at suge vand og næringsstoffer væk fra omgivende planter.

Der er flere metoder til at fjerne mælkebøtter, og alle skal udføres hvert år, da frø kan rejse flere kilometer i vinden, og det er praktisk talt umuligt at fjerne ukrudtet permanent fra en have eller græsplæne.

Grav dem op

"Det mest effektive, men også det mest tidskrævende", ifølge Gardening Know How, er at grave dem op.

Dette bør gøres om foråret, når de første mælkebøtteplanter dukker op, for at gøre arbejdet lettere.

Rødderne (eller pælerødderne som er deres officielle navn) af mælkebøtter siges at løbe dybt - omkring ti til femten centimeter - så du skal fjerne hele roden for at få succes. F

ordi mælkebøtterødder vokser så dybt, er det usandsynligt, at hver mælkebøtte i plænen bliver fjernet i den første runde af opgravning.

Men for at gøre det skal du bruge en lang kniv eller en lille havegaffel, eller nogle gartnere anbefaler at bruge en skruetrækker. Lav et dybt snit nedad i jorden, på alle fire sider omkring mælkebøtten, og træk den derefter op.

Drys derefter den øverste jord i det hul, der er efterladt, og lidt græsfrø, vand og græsplænen skulle vokse tilbage om et par uger.

Dæk dem til

"For større ukrudt og mælkebøtter skal du dække dem over efter behandling for at blokere for sollys," foreslog Calum Maddock, Homehows haveekspert. "Dette vil hjælpe dig med at dræbe hele planten i stedet for kun bladene."

I forhold til hvad man skal dække mælkebøtten med, burde en lille plastik- eller terracotta-plantepotte kunne gøre det.

Men hvis potten er lidt for stor, kan den misfarve græsplænen og få græsset nedenunder, ved siden af ​​mælkebøtten også at dø.