Sådan slipper du let, hurtigt og billigt af med gule pletter på din pude

Hus og have

16/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Gule pletter på puden er ulækre, men heldigvis kommer en rengøringsekspert nu til undsætning med hjælp til, hvordan du kommer af med dem.

Deling af rengøringsforslag på Facebookgruppe

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvor de irriterende gule pletter på dit sengetøj kommer fra, kan du takke sveden for dem. Urea, en biproduktkemikalie fundet i sved, nedbrydes over tid og bliver til ammoniak, hvilket forårsager de frygtede pletter.

Heldigvis er der måder at bekæmpe disse uattraktive pletter på - og en rengøringsentusiast mener, at hun har fundet den nemmeste metode.

En fan af rengøringsguruen Mrs. Hinch har delt, hvordan hun fjerner de gule mærker fra sine puder og delte sine resultater på den populære Facebook-side "Mrs Hinch Made Me Do It".

Sådan slap hun af med svedpletterne

Efter at have prøvet mange forskellige pudebeskyttere for at bekæmpe pletterne skrev kvinden: "Min mands sved er så slem om natten, at jeg konstant er nødt til at købe nye puder. Så i dag besluttede jeg at se, om jeg kunne rense dem, samtidig med at de bevarede deres form, og jeg er virkelig imponeret over resultatet. De ser ud så gode som nye."

Hun delte sine resultater med gruppen og viste et før- og efterbillede af de gullige plettede puder. Sengetøjet så ud som nyt: "Jeg lagde dem i blød i to timer i mit badekar med koldt vand og cirka en kopfuld Ace For Whites. Det er en revolutionerende opdagelse."

Og hun fortsætter: "Jeg vred dem derefter og satte dem på en centrifugering og skyllecyklus i vaskemaskinen (jeg kan ikke få puderne i vaskemaskinen, når de er tørre), og jeg tilføjede en kapselfuld blødgøringsmiddel for at fjerne eventuel blegemiddel lugt. Jeg satte dem i tørretumbleren i 10 minutter med en tennisbold og hang dem derefter ud for at tørre færdigt."

Resultatet var ikke til at tage fejl af: "Jeg kan ærligt talt ikke tro, hvor meget snavs der kom ud af dem, og hvor flotte og hvide de nu ser ud, mens de stadig bevarer deres form."