Sådan kan du bruge Coca Cola til møtrikker og til kalkaflejringer

Hus og have

23/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Jeg vidste i hvert fald ikke, de kunne bruges til det!

Møtrikker og bolte

Har du en dåse med reservedele, møtrikker og bolte liggende? Det virker som om, alle har sådan en. Man ved jo aldrig, hvornår du kan få brug for dem til et hjemmeprojekt eller renovering. Men jo længere tid de ligger ubrugte i din garage, kælder eller skur, jo mere sandsynligt er det, at de rustner. En rusten skrue er ikke til meget hjælp.

Heldigvis kan du rengøre med Coca-Cola og hurtigt komme af med rusten. Placer de rustne bolte i en beholder, hæld nok Cola til at dække dem helt, lad dem stå et stykke tid og skyl med vand.

Du kan også bruge dette trick til at hjælpe med at få en rusten skrue ud af noget. Hæld Cola over den, lad den stå i en time eller deromkring og skyl. Det burde være lettere at fjerne, da Coca-Cola æder rusten væk.

Kedelophobning

Mange mennesker bruger en el- eller komfurkedel hver dag til te, eller endda når de laver fransk presse eller Chemex-kaffe. Men hvis du har hårdt vand, kan det at fylde din kedel hver dag efterlade en ophobning eller "kalkaflejringer".

Kalkaflejringer skyldes, at calciumcarbonat dannes i vandet, når det koger. Det spreder sig over vandet og til overfladerne af kedlen, og kun en grundig rengøring vil fjerne det.

Desværre, hvis kalkaflejringerne bliver slemme, kan det være hårdt arbejde at skrubbe det væk.

Heldigvis er en af anvendelserne for Coca-Cola at fjerne kalkaflejringer. Fosforsyren i Coca-Cola hjælper med at opløse det.

Du kan enten hælde Coke i din kedel, varme den op på komfuret eller tilslutte den for at varme, og lade den opløse kalken hurtigt, eller lad den stå natten over, skyl og tør alt væk om morgenen.

Din kedel vil være som ny.

Kilde: Tomsguide.