Hvad end det er for at spare penge, være god ved miljøet eller noget helt tredje, der er årsagen, kan du finde mindst ét tørrestativ i stort set hvert eneste danske hjem.
Det virker da også oplagt at give tørretumbleren en fridag og i stedet hænge tøjet op på rad og række, så vi kan lade luften gøre arbejdet for os - særligt her i sommermånederne, hvor temperaturerne er højere, og der (i hvert fald nogle gange) er masser af sol til at hjælpe os.
Men mange af os begår en afgørende fejl, når vi hænger tøjet op - og det er en fejl, der betyder, at tøjet tager betydeligt længere tid om at blive klar til at blive lagt sammen eller hængt ind i skabet!
Vi glemmer afstanden
Det virker jo ellers oplagt at få plads til så meget tøj som muligt ved at hænge de enkelte stykker fint og præcist over de, som regel, hvide plasticsnore, der er så kendetegnende ved et tørrestativ - problemet er bare, at det ikke giver tøjet nok luftgennemstrømning.
Hvis vi skal lade naturen og luften sørge for tørretjansen, er vi nemlig nødt til også at give den optimale betingelser. Det er bare ikke tilfældet, når de hvide snore er så tynde, at tøjet kun har få millimeters afstand mellem stoffet.
Løsningen er derfor at bruge mindst to, og helst tre, af de hvide snore, når man skal hænge tøjet til tørre. Jo mere afstand mellem stoffet, jo bedre kan luften cirkulere, og jo hurtigere tørrer det.
Artiklen fortsætter under billedet.
Foto: Shutterstock
Hvis du vil speede tørreprocessen lidt ekstra op, skal du enten stille tørrestativet udenfor i nogle timer, eller i hvert fald sørge for, det står et sted, hvor der kan blive luftet ud.
Det giver ekstra luft til at få fugten ud af tøjet, og samtidig mindsker det risikoen for, at den øgede luftfugtighed udvikler skimmelsvamp i boligen.
Kilde: Avisen.dk