Sådan fjerner du pletter på væggene: Billigt og nemt!

Hus og have

05/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Har juledagene efterladt spor i hjemmet?

Efter julefestlighederne kan husstande stå tilbage med vanskelige pletter på væggene, såsom rester efter juledekorationer. Heldigvis har eksperterne fra Limitless Walls delt, hvordan man let kan fjerne disse pletter.

Forberedelse af rengøringsområdet

- Beskyt rummet og møblerne: Forbered rummet som ved malerarbejde. Flyt møbler væk fra væggene og dæk både møbler og gulv med dråbe- eller presenninger for at beskytte dem mod eventuelle rengøringsproduktsprøjt.

Rengøringsopløsningen

- Brug vaskemiddel og varmt vand: Bland varmt vand med et par dråber opvaskemiddel. Brug en sprayflaske eller en svamp og påfør forsigtigt på en del af væggen. Pletterne vil let viskes væk uden at beskadige malingen, da det blødgør resterne.

- Tilføj bagepulver for ekstra effekt: Overvej at tilføje en spiseskefuld bagepulver til blandingen for ekstra rengøringskraft.

Opvaskemiddel er en almindelig husholdningsgenstand og koster fra omkring 8 kroner ved købmanden.

Alternativ rengøringsløsning

Kan opvaskemiddel og bagepulver ikke helt gøre det, kan du også ty til lidt hårdere midler. 

- Hvid eddike og varmt vand: Brug en én-til-én blanding af hvid eddike med varmt vand i en sprayflaske og lad det sidde, før det tørres væk.

- Skyllemiddel og vand: En blanding af én del flydende skyllemiddel med to dele vand kan også anvendes. Anvend med en sprayflaske eller svamp, men vær sikker på at arbejde i mindre sektioner, da stofblødgøreren kan plette væggen og efterlade striber.

Anvendelse af tøjdamper

- Brug en tøjdamper: Hvis du har en tøjdamper, kan denne også bruges til at blødgøre limrester fra fx julepynt. Placer damperen nær resterne og lad dampen blødgøre limen. Når den er blødgjort, skulle den klistrede rest blot kunne tørres væk.

Disse metoder giver en effektiv og skånsom løsning til fjernelse af pletter på vægge uden at beskadige malingen. Husk at tage højde for malingstypen på din væg og foretag en lille test på et mindre synligt område først for at sikre, at rengøringsmetoden ikke beskadiger overfladen.

Ved at anvende disse nemme og billige metoder kan du holde dine vægge rene og pæne uden stor indsats eller udgifter.

Kilde: The Express