Airfryeren - en genial maskine, der gør det at lave hjemmelavet mad efter lange, besværlige dage lige så nemt som at klø sig i nakken (hvis man ved, hvad man skal være opmærksom på ...).
Men uanset om du ejer en maskine i absolut topklasse eller den billigste budgetversion, er der et sikkerhedsproblem, som du virkelig skal være opmærksom på, når det kommer til at bruge de populære maskiner.
Da de er mindre end en konventionel ovn, giver en airfryer dig mulighed for at lave mad hurtigere og ved at bruge mindre energi - en dobbelt gevinst, når det kommer til din elregning.
De er en gave fra de højere magter til sprøde hjemmelavede pommes frites, men du bør dog ikke koge alt og noget i dem.
Udover det er der et andet vigtigt råd, som airfryer-elsker bør tage med sig.
En sikkerhedsrisik og spild af penge
I sidste ende kommer det an på, om du lader din airfryer sidde i stikket.
Nogle vil lægge deres væk, når de ikke bruger dem på grund af deres store størrelse, mens andre godt kan holde dem på køkkenpladen som en kedel, givet hvor meget de nu er brugt.
Der er en sikkerhedsrisiko her såvel som et omkostningsproblem at overveje.
James Longley, administrerende direktør hos Utility Bidder, fortæller til LADBible:
"Som mange andre køkkenapparater, fortsætter airfryere med at bruge strøm, selv når de ikke er aktivt i brug, hvis de forbliver tilsluttet."
"Selvom strømforbruget, når det er slukket, er relativt lavt sammenlignet med, når apparatet laver mad aktivt, kan det stadig bidrage til energispild og udgøre potentielle sikkerhedsrisici, hvis det efterlades uden opsyn i længere perioder."
Særligt vigtigt ved rengøring
Lydia Mallinson, marketingchef hos ZWILLING, tilføjer: "Så længe stikket er sat i stikkontakten, er der strømførende spænding i ethvert apparat - inklusive airfryere - også selvom apparatet er slukket."
Lydia råder også til, at du bør tage stikket ud af airfryeren, før du rengør den, for at holde dig selv sikker hele tiden, især hvis du bruger vand, som er en stor leder af elektricitet.