Rengøringsguru afslører ting, hun aldrig ville have i sit hjem – inklusiv en opvaskemaskine

Hus og have

05/9/23 | 15:00

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

En professionel rengøringskvinde har forklaret, hvorfor hun aldrig ville have visse ting i sit eget hjem - og det er ting, vi måske stoler meget på i vores dagligdag, og endda tager for givet.

Der er mange ting, vi er meget afhængige af i vores hjem, og en af dem er den ydmyge opvaskemaskine. Hvad i alverden ville vi gøre uden den? Så mange timer ville blive brugt med gummihandsker på til håndvask af hver enkelt genstand, mens du fortvivler over, at din ryg gør ondt. Det lyder mindre end ideelt.

Men en rengøringsekspert har afsløret de "snavs-besværede" genstande, som hun aldrig ville have i sit eget hjem, herunder opvaskemaskiner, toiletbørster og trætoiletsæder.

Libby Denney, 28, mener, at snavs bliver siddende for længe i disse områder.

Og hun har været professionel rengøringsdame i over 10 år - så hun ved, hvad hun taler om.

Snavselisten

Hun har oprettet en "snavseliste" over ting, hun siger, enten er ekstremt uhygiejniske eller kræver unødvendig vedligeholdelse, og som følge heraf ville hun aldrig have dem i sit eget hjem.

Listen over no-go-ting inkluderer enhver form for toiletbørste, trætoiletsæder, "støvmagneter" såsom fritstående badekar, "beskidte" gangtæpper og endda opvaskemaskiner.

Libby advarer også imod vandrette persienner og sorte vandhaner og siger, at uden vedligeholdelse kan de på længere sigt begynde at se "nedslidte" ud - og tilføjer også, at de er "besværlige" at rengøre.

Libby, mor til to fra Malton, York, sagde: "Jeg vil råde imod alle disse genstande - de fleste er bare almindeligt uhygiejniske, og andre kræver meget vedligeholdelse - vi har nok stress i vores liv. Jeg anbefaler ikke en træ-køkkenbordplade. Der er simpelthen for meget vedligeholdelse involveret - du bliver nødt til at fortsætte med at slibe den. Derudover kan vand og bakterier trænge ind i den - den kan endda blive muggen, hvis den er tæt på en vandhane og et fugtigt område; undgå det for enhver pris."

Kontroversielt hævder Libby også, at opvaskemaskiner kan give besvær. Hun sagde: "Hvis den ikke rengøres eller vedligeholdes ordentligt, begynder den at lugte og samle snavs omkring siderne - sæbe og vand er nok for mig."

"For at holde dit hus rent, må du være streng ved dig selv og blive ved med at skille dig af med ting, du ikke har brug for", sagde hun. "Hvis det ikke er blevet brugt i seks måneder, skal det smides ud. Dette vil hjælpe med at forhindre støvophobning, når du i stedet kunne bruge tiden på at slappe af."

Her er Libbys "snavseliste" i sin helhed

Trækøkkenbordplader - "Undgå dem for enhver pris - mugne og beskidte."

Sorte vandhaner - "De kan skalle af og ridse - hold dig til rustfrit stål."

Gangtæppe - "Det bliver beskidt - hold dig til laminat eller fliser."

Trætoiletsæde - "Udskift, udskift, udskift, hold dig til plastik."

Opvaskemaskine - "Hvis du ikke holder den ordentligt ved lige, bliver den bare ulækker - lidt sæbe og en spand vand renser tallerkener fint."

Alt med en glansfinish - "Jeg har selv begået denne fejl, de kræver for meget vedligeholdelse for at holde sig pæne - du ser hver plet på overfladen - hold dig til mat."

Toiletbørste - "Smid den ud – den er bare ulækker, lad noget blegemiddel sidde i et par minutter i stedet."

Fritstående badekar - "Opsamler støv, endnu værre hvis det er tæt på en væg, for så kan du ikke gøre rent bag det."

Horisontale persienner - "De skal støves af for ofte - du behøver ikke alt det besvær."

Kilde: Mirror