Rengøringsentusiast deler tip: Det kan du bruge ketchup til

Hus og have

08/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Ketchup, tænker du? De fleste kender til de mange rengøringstrick med cola, men nu er ketchup også kommet på banen med dette geniale tip fra en rengøringsentusiast.

Når man tænker på rengøring, er ketchup måske ikke det første, der popper op i ens hoved. Men for en kvinde gjorde denne usædvanlige metode mirakler.

Ketchup – ikke kun til pommes frites

Sarah Brigstock, en rengøringsentusiast, delte sin opdagelse i Facebook-gruppen 'Mrs Hinch Cleaning Tips'.

Hun skrev: "Det er pinligt, men spejlet på min kommode, var blevet rustent der, hvor jeg tager mine daglige kontaktlinser ud. Jeg brugte tomatsovs- og stanniol-tricket, og se, hvor godt det ser ud nu - jeg er så glad, fordi jeg havde købt dette spejl fra M&S og ville ikke erstatte det."

Reaktionen på hendes post var enorm. Over 338 personer kommenterede, forbløffede over, hvor "fantastisk" spejlet så ud efter rengøringen. En kommenterede endda humoristisk: "Det får en til at tænke over, hvad ketchup gør ved vores indre. Dit spejl ser fantastisk ud!"

Hvordan fungerer tricket?

Da en nysgerrig bruger spurgte til metoden, svarede Sarah: "Pres noget sovs ud, krøl et stykke stanniol sammen og brug det til at skrubbe overfladen..."

En anden jokede: "Det er alt, hvad ketchup er god for [...] men fantastisk arbejde, du har gjort."

En tredje person tilføjede: "Det er et fantastisk resultat, godt du ikke skyndte dig ud og købte et nyt."

Hvorfor ketchup?

Men hvorfor netop ketchup? Eksperter fra 'The Spruce' forklarer, at ketchup, som mange har stående derhjemme, kan bruges til at rengøre mange forskellige ting rundt om i huset. En af de primære grunde er, at ketchup indeholder den kritiske ingrediens eddike. De tilføjer: "Selv tomaterne indeholder lidt kritisk syre, ligesom citroner, der kan hjælpe med rengøring."

Så næste gang du støder på rust, kan det være, at løsningen står i dit køleskab. Med et skud ketchup og lidt stanniol kan du gøre underværker for dine rustne genstande.

Kilde: Express