Rengøringsekspertens 5 råd: Sådan gør du rengøringen både effektiv og billig

Hus og have

24/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

For mange betyder rengøring en masse forskellige produkter og kemikalier, men ifølge en ekspert kan du komme rigtig langt og få et bedre resultat med simple husholdningsprodukter

De, der noget tidspunkt har set på ingredienserne på etiketten af dyrtkøbte rengøringsmidler, vil vide, at den indeholder en lang liste af kemikalier. Hvad mere er, har disse produkter også tendens til at være dyre.

Hos Express, har rengøringseksperten Simon Exton i stedet for delt fem billige øko-rengøringshack for at forenkle rengøringsrutiner og samtidig beskytte planeten og lommerne.

Han sagde: "Folk tror altid, at køb af de dyreste rengøringsprodukter vil resultere i et renere, mere poleret hjem, men det er ikke altid tilfældet.

"Med essentielle ting til køkkenskabet, herunder opvaskemiddel, hvid eddike, bagepulver og citronsyre, vil du være i stand til at introducere en miljøvenlig rengøringsrutine, der kan klares på ethvert budget."

Brug citronsyre til at holde din opvaskemaskine skinnende ren

Simon forklarede, at brug af citronsyre til at rense opvaskemaskiner er venligere for planeten og "betydeligt billigere" end dedikerede opvaskerens.

Citronsyre er en naturligt forekommende syre, der indeholder d-limonen, som "skærer let gennem fedt og snavs", hævdede eksperten.

Han sagde: "Alt du skal gøre er at fylde op, hvor du plejer at sætte dine opvasketabletter og starte en cyklus for et funklende apparat."

Bagepulver og hvid eddike til at tackle påbagt fedt

Når det kommer til rengøring af ovnen, giver det en "billig og effektiv løsning" at bruge standardprodukter som bagepulver og hvid eddike.

Simon instruerede: "Bland blot de to ingredienser sammen med to til tre spiseskefulde vand for at skabe en bagepulverpasta."

Når du har fjernet ovnpladerne, fordeles pastaen over hele ovnens inderside og efterlades i 12 timer eller gerne natten over.

Tør bagepulveret af med en fugtig klud og fyld en sprayflaske med hvid eddike. Når man begynder at sprøjte ovnen med eddike, vil man se eddiken interagere og skumme, når den kommer i kontakt med det resterende bagepulver.

Simon tilføjede: "Tør den endelig af, og du vil stå tilbage med en helt ny skinnende ovn."

Reducer tørretiden med et viskestykke

Mange vil være bekendt med smerten og omkostningerne ved at tørre tøj i tørretumbleren, fordi det tager timer og ikke er billigt i drift.

For at undgå dette rådede Simon: “Bare læg et tørt håndklæde i med dit våde tøj. Efter 15 minutter skal du fjerne håndklædet fra maskinen, og du vil opdage, at det vil have opsuget det overskydende vand, og dit tøj vil tørre meget hurtigere - hvilket sparer dig tid, penge og energi."

Fugtig afstøvning

Fugtig afstøvning er en fantastisk måde at forhindre støv i at rejse gennem luften og lægge sig tilbage på gulve og møbler.

Ved at fugte en klud med vand og forsigtigt tørre alle overflader af, vil husstande opleve, at støvet klæber sig til kluden i stedet for at cirkulere rundt i hjemmet. For ikke at nævne, det er også fordelagtigt for dem med allergi.

Brug varmt sæbevand til at rense vinduer

Simon hævdede, at det meste af tiden gør den "gammeldags måde at gøre rent på" med varmt sæbevand et "genialt stykke arbejde" med at skære gennem fedt og snavs, herunder rengøring og "at slippe af med striber på dine vinduer".

Rengøringenseksperten sagde: "For at pudse dem op til en dejlig glans, brug en del vand og en del hvid eddike. Lad dig ikke afskrække af lugten, for når den først er tør, er den fuldstændig lugtfri."