Rengøringsekspert: Rengør let dit afløb og toilet i 4 smarte trin

Hus og have

29/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Tilstoppende afløb og toiletter er et almindeligt problem for husstande. Og det kan føre til oversvømmelse, hvis det bliver håndteret hurtig og korrekt. For at hjælpe har en gør-det-selv-ekspert delt, hvordan du "uden besvær" åbner et afløb og toilet ved hjælp af "almindelige husholdningsartikler".

Sam Williams, gør-det-selv-ekspert hos SGS Engineering, sagde: "Før du går i gang, skal du altid huske at bære gummihandsker for beskyttelse. Brug spande eller håndklæder til at fjerne overskydende vand. Dette vil hjælpe dig med at kunne se problemet og undgå unødig sprøjt, når du begynder at arbejde."

For at åbne ved hjælp af almindelige husholdningsprodukter anbefalede eksperten at bruge en blanding af bagepulver, hvid eddike og kogende vand: "Fordi bagepulver og hvid eddike er i hver sin ende af pH-skalaen, kan de åbne afløb og toiletter i fire enkle trin."

Og han tilføjede: "Takket være dets alkali-egenskaber opløser bagepulver let fedt og snavs. Alt du skal gøre er at tilføje en dl bagepulver til din vask og 2,5 dl til dit toilet. Følg op med at tilføje hvid eddike til din afløb. Forholdet skal være 1:2, 2,5 dl til vasket og 5 dl til dit toilet."

Glem ikke at lægge toiletsædet ned eller dække vasken med et klæde eller en for at indæmme reaktionen.

Sam anbefalede at lade blandingen virke i 15 til 30 minutter, inden du forsigtigt hælder det varme vand ned i afløbet eller skyller toilettet for at skylle eventuelle resterende affald væk.

Vaskemiddel kan også bruges

Ifølge gør-det-selv-eksperten kan vaskemiddel også bruges til at åbne afløbet, hvilket koster lidt mere end tricket med hvid eddike, men er lige så effektivt: "Selvom denne metode ikke virker for toiletter, vil den gøre underværker for din vask. De fleste mennesker er ikke klar over, at de enzymer, der findes i vaskemiddel, ikke kun kan nedbryde fedt og olier i dit tøj, men også gøre det samme for at åbne din vask.

Og han tilføjede: "Alt hvad du skal gøre er simpelthen at tilføje to til tre spiseskefulde vaskemiddel, afhængig af hvor alvorlig tilstopningen er og størrelsen på vasken, til en gryde kogende vand. Det varme vand hjælper dig med at aktivere vaskemidlet og nedbryde tilstopningen."

At lade vaskemiddelløsningen sidde i 20 til 30 minutter, inden du hælder mere varmt vand i, vil hjælpe med at skylle eventuel resterende fedt eller snavs væk.

Kilde: Express.