Rengøringsekspert: Få ovn og opvaskemaskine til at se splinterny ud med ting, du har i hjemmet

Hus og have

06/6/23 | 05:45

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Fra fedtede ovne til vinduer, der er dækket af striber. En ekspert har delt fem miljøvenlige økorengørings-hacks, der giver husholdninger mulighed for at rengøre bæredygtigt – og samtidig spare penge.

Ud med dyre og kemikaliefylde rengøringsartikler

De, der nogensinde har set på ingredienserne på etiketten af ​​kommercielle rengøringsmidler, vil vide, at den indeholder en lang liste af kemikalier. Hvad mere er, har disse produkter også har tendens til at være dyre. 

I stedet har Simon Exton, en rengøringsekspert hos AO.com delt fem prisvenlige økorengøringshack, der forenkler rengøringsrutinerne og samtidig beskytter planeten og lommerne.

Han fortalte: "Folk tror altid, at køb af de dyreste rengøringsprodukter vil resultere i et renere, mere poleret hjem , men det er ikke altid tilfældet," og han tilføjer: "Med essentielle ting til butiksskabe, herunder opvaskemiddel, hvid eddike, bagepulver og citronsyre, vil du være i stand til at introducere en miljøvenlig rengøringsrutine, der er nem for din pung."

1. Brug citronsyre til at holde din opvaskemaskine glinsende ren

Simon forklarede, at brug af citronsyre til rengøring af opvaskemaskiner er venligere for planeten og "betydeligt billigere" end dedikerede opvaskemaskiner. Det skyldes, at citronsyre er en naturligt forekommende syre, der indeholder d-limonen, som "skærer sig let gennem fedt og snavs."

Han fortælle om at bruge det: "Alt du skal gøre er at fylde op med det der, hvor du plejer at sætte dine opvasketabletter og starte en cyklus. Det får du et skinnende ren apparat af."

2. Bagepulver og hvid eddike til at tackle påbagt fedt

Når det kommer til rengøring af ovnen, kan du få en "billig og effektiv løsning" ved at bruge standardartikler som bagepulver og hvid eddike. Simon instruerede i det: "Bland blot de to ingredienser sammen med to til tre spiseskefulde vand for at skabe en bagepulverpasta."

Han tilføjede, at når du har fjernet ovnpladerne, fordeles pastaen over hele ovnens inderside og efterlades i 12 timer eller gerne natten over. Tag den tørrede bagepulver af med en fugtig klud og fyld en sprayflaske med hvid eddike. Når husholdningerne begynder at sprøjte ovnen med eddike, vil de se eddiken interagere og skumme, når den kommer i kontakt med den resterende bagepulver. 

Og han sluttede af med at sige: "Tør den endelig af, og du vil stå tilbage med en helt ny skinnende ovn."

3. Reducer tørretiden med et viskestykke

Mange vil være bekendt med smerten og omkostningerne ved at tørre tøj i tørretumbleren, fordi det tager timer og ikke er billigt at køre. Men for at undgå dette rådede Simon folk til, at: “Bare læg et tørt håndklæde i med dit våde tøj. Efter 15 minutter fjerner du håndklædet fra maskinen, og du vil opdage, at det vil have opsuget det overskydende vand, og dit tøj vil tørre meget hurtigere. Det sparer dig tid, penge og energi."