En ekspert har advaret mod at bruge ét rengøringsredskab i køkkenet, der kan gøre dig syg.
Det skriver Daily Record.
Selvom regelmæssig skrubning er afgørende for at holde et hus skinnende rent, er de værktøjer, vi bruger, muligvis ikke bakteriefrie.
Kan være farligt
Kort sagt, hvis det, du gør rent med, ikke er rent, er der chance for, at dit køkken heller ikke er det.
Ifølge en rengøringsekspert kan brug af en svampe gøre mere skade og godt til at desinficere, da de rummer farlige bakterier som E. coli.
Hvis bakterierne er til stede, kan de resultere i et bjerg af meget ubehagelige symptomer, såsom diarré, mavesmerter og opkastninger.
I mere alvorlige, men sjældne tilfælde, siger NHS, at E. coli kan udvikle sig til en alvorlig tilstand kaldet hæmolytisk uræmisk syndrom (HUS), som kan forårsage nyresvigt og endda død.
Holder dem ikke rene
På grund af dette opfordrer "cleanfluencer" Danielle Mason, der deler skrubbe-tutorials på sociale medier, rengøringspersonale til at holde svampe ude af køkkenet.
Hun sagde: "Folk har en tendens til ikke at bruge svampe, da de bærer så mange flere bakterier, og selv at sætte dem i mikrobølgeovnen vil ikke dræbe dem alle. Undgå en svamp, hvor det er muligt."
Når det kommer til rengøring, er det ikke kun svampe, som husejere skal bekymre sig om, da Danielle fremhævede, at mange af os ikke tager sig tid til at holde karklude så rene, som de burde være.
Udskiftes dagligt
Hun foreslog at skifte rensekluden ud hver fjortende dag. "Jeg lader altid min klud ligge i blegemiddel, før jeg går i seng hver aften," tilføjede Mason.
"Dette muliggør en ny start på morgenen uden bakterier. Sørg også for, at du udskifter kludene - jeg vil foreslå en ny hver anden uge, mens du stadig bleger hver nat. Og sørg for, at du ikke bruger denne klud på andet end køkkenet, da du ikke ønsker at krydsforurene."
Danielle mener, at viskestykker bør skiftes ud dagligt, da folk ofte bruger dem på forskellige overflader.
Hun konkluderede: "Du bør have en til hver dag i ugen, da de bærer så mange bakterier og bakterier, som spredes ud over køkkenet. "Hvis du tørrer gryder og pander og derefter tørrer dine overflader af, er det ikke godt."