Plæneekspert advarer: Undgå disse 3 fejl, når du slår græsset

Hus og have

02/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De fleste ved at man ikke må slå en våd plæne, men der er også andre fejl man skal angå.

Det kan være fristende bare at gå i gang med græsslåningen med det sammen, men det kan faktisk være skadeligt for din plæne, hvis du ikke følger de korrekte retningslinjer for forårsplænepleje inden du går i gang med græsslåningen.

Det skriver Express

En beskadiget græsplæne kan ødelægge hele æstetikken i en have. Plænespecialist hos Cobra advarede om, at de tre følgende fejl kan ende med at "dræbe" græsset.

De sagde: "Da varmere vejr får os til at tænke på at bruge tid i haven, er det nu, vi skal sikre os, at vi ikke begår nogen af ​​disse fejl, der vil ende med at dræbe vores græsplæner."

1. Smadrer plænen under klipning

Eksperterne advarede om, at gartnere nemt kan smadrer deres græsplæne, hvis de klipper, mens græsset er vådt.

"Det kan være fristende at klippe, så snart vi har en tør dag, men hvis det går forud for en uge med regn, vil græsset stadig være for fugtigt til at klippe." siger plænespecialisten.

Det er også vigtigt at huske, at de første par klip er vigtige, for selvom græsset er begyndt at vokse, vil det stadig ikke have sin fulde styrke, så "det er vigtigt, at du sørger for at forhindre skader".

De fleste plæneklippere har et justerbart højdeniveau, der hæver knivene fra græsset for at forhindre skalpering, som kan belaste græsset. Så til de første par klipninger anbefales det at hæve højden til den maksimale indstilling, da dette vil hjælpe med at "stimulere græsvækst".

"Hvis du klipper græsset for kort, kan det fjerne den væsentlige fugt og få det til at tørre ud." fortæller eksperterne.

Efterhånden som den begynder at vokse hurtigere, efterhånden som sæsonen skrider frem, bør du overveje at lade den være lidt længere for at hjælpe den med at klare tørre perioder. Eksperterne hævdede, at dette vil "efterlade græsplæner grønnere og frodigere i længere tid".

2. Luftning

Plæner er tilbøjelige til at lide under komprimering efter vinteren, hvilket får græsset til at blive gult og ukrudt til at gro.

oprydning og beluftning er vitale processer i vedligeholdelse af græsplæner og få dem i stand til den kommende sæson. Oprydning betyder at fjerne uønsket affald fra græsrødderne, mens luftning indebærer at perforere jorden med små huller.

Begge disse processer sigter mod at tillade luft, vand og næringsstoffer at trænge ind i græsrødderne og "opmuntre til en stærk, levende vækst".

En rivemaskine kan være nødvendig, hvis en manuel rive ikke er nok til opgaven, da de nemt kan fjerne uønsket snavs, da stålblade trækker frem og samler døde strå og mos, mens det bevæger sig.

Der findes også et værktøj specielt udviklet til luftning, der har skarpe, hule tænder, der udvinder jord og efterlader små pæne huller, der nemt byder vitale næringsstoffer, luft og vand ind.

3. Ikke overså græsplænen

Alle græsplæner har brug for lidt ekstra opmærksomhed om foråret, og de fleste, hvis ikke alle græsplæner, vil have gavn af oversåning.

Oversåning er ganske enkelt processen med at sprede græsplænefrø for at hjælpe med at tykne græsplæner og fremme sundere vækst.

"Den kan tilskynde til en tykkere, mere levende græsplæne, da den fylder alle nøgne eller beskadigede pletter af græs, og hjælper med at forbedre dens generelle udseende og samtidig reducere antallet af ukrudt og mos," fortæller eksperterne og fortsætter:

"At forberede græsplæner ved såning kan være med til at sikre, at græsset er så tykt og sundt som muligt til forårs- og sommermånederne. Det er også en fantastisk måde at fylde sparsomme pletter på."

Før oversåning skal du slå græsplænen til en højde på omkring to til 3 cm.

Dette vil fjerne størstedelen af ​​det gamle græs, hvilket giver plads til nye græsplanter.