Pap og 3 andre ting, du aldrig bør putte i mikroovnen

Hus og have

23/05/2024

Foto: Pexels @cottonbro studio
Foto: Pexels @cottonbro studio

Skrevet af J. Bøgen

Er du kommet til at putte noget af det i?

De fleste hjem har en mikrobølgeovn, der kan bruges til at varme et væld af retter på kort tid. Der er dog en række ting, som du absolut ikke må putte i mikrobølgeovnen, men du sikkert allerede har gjort.

Mikrobølgeovne findes i de fleste køkkener som en nem måde at få hurtig mad på bordet i et travlt hjem, men mange er uvidende om, at der er visse ting, der kan virke sikre, men som aldrig bør varmes i det populære madlavningsapparat. 

Det skriver Express og oplister fire ting, du fra nu af aldrig putter i din mikrobølgeovn.

1. Sølvpapir

Alle ved, at man ikke skal putte metal i sin mikrobølgeovn, men mange mennesker glemmer ofte, at dette også gælder stanniol.

Ifølge mikrobølgeovnsekspert Katy Roberts er det "ekstremt farligt" at lægge stanniol i mikrobølgeovnen. Når metallet opvarmes, kan der begynde at opstå gnister, som kan ødelægge apparatet, og risikerer at starte en brand.

2. Pap

Papirposer og pap bør heller ikke komme i den smarte lille ovn, da de ikke er designet til at modstå varmen og derfor vil antænde lettere end stanniol.

De kan også indeholde lim, voks og andre materialer, der kan udgøre en sikkerhedsrisiko, når det spreder sig til maden.

3. Plastik

De fleste har sikkert sat en takeaway-beholder fra i går i mikrobølgeovnen i ønsket om at få nogle lækre lune rester. Men det er ikke nødvendigvis en god idé.

"Selvom nogle plastikbeholdere er sikre at bruge i mikrobølgeovnen, er der et par, du bør undgå,” fortæller eksperten og tilføjer: "Engangsplastik, husholdningsfilm og takeout-beholdere bør ikke placeres i mikrobølgeovnen. Når disse materialer bliver varmet op, vil de enten smelte eller ødelægge din mad. Sæt i stedet maden på en tallerken, der kan bruges i mikrobølgeovnen."

4. Ingenting!

Det kan vel ikke skade at tænde ovnen uden noget indeni, tænker du nok, men ifølge eksperten bør du tro om.

"Når en mikrobølgeovn tændes uden noget indeni, kan det skade apparatet alvorligt. Strålingen vil opbygges i den tomme mikroovn, fordi den ikke har mad, der kan absorbere mikrobølgerne, og de vil da sendes tilbage til magnetronen, der skaber bølgerne."

Ifølge eksperten kan det beskadige ovnen, og hvis den efterlades uden opsyn længe nok vil det i værste tilfælde kunne starte en brand.