Et simpelt trick: sådan får du en ren ovn og bageplader med et snuptag

Hus og have

17/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Rengøringsentusiaster har fundet en simpel måde at gøre den mest forsømte huslige opgave til en leg.

Sociale medieplatforme er oversvømmet med nyttige rengøringsfif rettet mod at tackle ovnssnavs, da det formodentlig er en opgave, mange husstande har svært ved.

Til alt held har en rengøringshaj altid været tilfreds med én metode til at tackle genstridigt fedt – og det kræver blot en smule opvaskemiddel.

Fifet kommer fra NSH-medarbejderen Tanya, der går under navnet @tanyahomeinspo på TikTok, hvor hun skaber indhold om indretningsinspiration og rengøringsfif.

I en af hendes videoer forklarede Tanya, at hun stoler på en betroet "frossen opvaskemiddelhack" for at fjerne uønsket snavs fra sin ovnplade.

I stedet for at bruge vaskemidlet ved stuetemperatur fylder hun en isterningebakke med opvaskemiddel og lægger den i fryseren, indtil terningerne bliver faste.

Derefter bruger hun én af de frosne terninger til at skrubbe snavset af sit stativ og demonstrerer, hvor let snavset "glider lige af".

Som videoen på siden viser, gør fiflet fjernelsen af indtørret snavs til en leg.

Videoen fik mere end 8.000 visninger, 400 likes og utallige kommentarer fra imponerede seere.

En kommenterede: "Åh Gud, det her er genialt."

En anden bruger tilføjede: "Jeg vil gøre det lige nu."

"Dette giver virkelig meget mening," bemærkede en tredje af Tanjas følgere, mens en anden kommentator tilføjede: "Sikken en fantastisk idé!"

Fiflet er et af mange fif, der hævder at kunne tackle ovnssnavs på sekunder, og kommer kort efter, at metoden med at bruge krøllet sølvpapir blev delt på sociale medieplatforme.

Mange rengøringsfans har vist, at du kan få ovndøre og -stativer til at skinne med opvaskemiddel og sølvpapir takket være dens grove tekstur.

TikTokeren Thomas Lorimer testede metoden med Cif. Han hældte produktet på sin ovndør sammen med lidt albuefedt og skrubbede det resterende snavs af med sølvpapir.

"Noget af det krævede lidt ekstra knofedt, men intet væsentligt," sagde han. "Så tørrede jeg det af, og det var bogstaveligt talt som om, ovndøren var tilbage til at skinne som i en udstilling."