Oliepletter i indkørslen? Simpelt og billigt trick fjerner dem så let som ingenting

Hus og have

19/10/2023

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Skrevet af J. Bøgen

Du skal kun bruge noget, mange alligevel har i hjemmet.

Indkørsler er tilbøjelige til at blive fyldt med snavs, men pletter eller oliepytter er grimme og kan ende med at blive permanente, hvis de ikke fjernes korrekt.

En olielækage kan være et tegn på, at der er et underliggende problem med dit køretøj og kan forårsage et stort rod på din indkørsel. Dryp og store pletter af olie kan få din ejendom til at se mindre tiltalende ud for potentielle købere og kan forringe dit hjems generelle udseende.

Det kan være svært at fjerne oliepletter fra indkørsler, men det er muligt at fjerne pletterne ved hjælp af husholdningsartikler.

Fans af rengøringssensation Mrs. Hinch, hvis fulde navn er Sophie Hinchliffe, har delt, hvordan de fjerner oliepletter fra deres indkørsler.

Katten kommer til hjælp

Rengøringseksperten og livsstilsinfluenseren har mere end 4,6 millioner følgere på Instagram og har forfattet flere bøger.

I de senere år er hendes fans blevet samlet på de sociale medier, hvor de deler deres løsningsforslag til rengøring og vedligehold af husholdning og have.

På en sådan gruppe skrev Facebook-brugeren Karen Blackwell sammen med et billede af en grim og sort plet på fliserne i hendes indkørsel: "Dette er en olielækage fra min søns bil - det er gearkasseolie. Den er lækket ud på vores dejlige indkørsel. Er der nogen der ved hvordan man får det væk? Hjælp!"

Indlægget blev hurtigt oversvømmet med kommentarer, men den mest foreslåede løsning var at bruge kattegrus.

Danielle Mall skrev: "Kattegrus, drys på, lad det absorbere olien og vask væk, og skrub derefter pletten."

Sarah Castonguay tilføjede: "Kattegrus, knus det med en mursten først. Dette virker på almindelig beton, men jeg har ikke brugt det på fliser."

Jan Smyth foreslog: "Som en anden sagde, så virker kattegrus virkelig. Vi brugte det med stor succes til at få en olieplet fra vores garagegulv. Held og lykke."

Dem med katte vil sandsynligvis allerede have kattegrus derhjemme, men for dem, der ikke har, kan det købes online eller fra et lokalt supermarked.