Morgenen er ikke længere det bedste tidspunkt: Her bør du vande dine planter ifølge eksperterne

Hus og have

29/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er bedst om morgenen, når det er forår, men ikke i de varmeste måneder.

Enhver haveejer og planteelsker ved, at det er vigtigt at sørge for at vande sine planter og blomster, hvis man vil sikre flot vækst og smukke blomster.

Faktisk består planter af op mod 80 procent vand, men når det er varmt og solrigt vejr, kan den store mængde vand hurtigt fordampe fra planten - og der er det vigtigt at træde til.

Nogle planter skal måske endda vandes to gange om dagen, men vigtigst af alt er det, at du vander dem på det rigtige tidspunkt.

Og det er ikke om morgenen, hvad mange ellers tror.

Ændrer sig med årstiderne

Ifølge Express er det ganske rigtigt bedst at vande planter om morgenen, når vi snakker forår og efterår.

Men det er jo altså sommer, og der er det bedre at vande blomster og planter sidst på dagen.

Hvorfor? Der er faktisk flere årsager.

Ifølge eksperterne fra Phostrogen kan vanding i løbet af en solrig dag risikere at skolde planterne, fordi vandte kan forstærke solens stråler.

Derudover er der også den fordel, at planterne når at optage mere vand, fordi der ikke er en lige så stor fordampning, når solen er gået ned og temperaturerne ligeså.

Alternativt meget tidligt

Det er bedre at vande planterne, når du kan, end slet ikke at gøre det, og hvis det passer bedst ind i dit dagligdag at gøre det om morgenen, så er det da også en fin mulighed.

Her bør du dog gøre det mellem kl. 5 og kl. 9 om morgenen, da temperaturerne endnu ikke er kommet op i gear på det tidspunkt - og på den måde når planterne at optage en god mængde vand, inden det begynder at fordampe.