Mor deler genialt trick: Sådan sikrer du at få begge sokker ud af vaskemaskinen

Hus og have

04/06/2023

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Vi kender alle krisen ved at stå med en enkelt sok efter en omgang vasketøj.

En af de største irritationer for enhver, der bruger en vaskemaskine, er forsvundne sokker.

Det skriver Mirror

De fleste hjem har et antal enkelte sokker, hvor den anden halvdel er forsvundet i vasken. Hvor forsvinder de hen?

Den forsvundne sok

En mor, der var træt af, at hendes "vaskemaskine spiste den ene sok", besluttede sig for at komme med en handlingsplan – og hun lavede et hack, hun nu sværger til.

Som mor til seks i alderen mellem tre og 13 år oplevede Sarah Dobson, at hun rev sig i håret over at miste sokker - og fandt på en simpel løsning, der har gjort hendes liv så meget lettere.

På Facebook skrev moren fra Sydney, Australien: "Jeg ville bare dele denne lille idé, jeg havde til mine seks børns beskidte tøj."

Vaskeposer

Hun delte et billede af et lille stativ med hjul i bunden, med bøjler og seks hvide netposer hægtet på dem. Sarah forklarede:

"Vaskeposer med alle børns navne på, sokker og undertøj kommes i poserne, alt andet i kurven. Alt bliver vasket i poserne og derefter i tørretumbleren direkte til deres værelser."

På den måde ved hun, hvilke sokker der tilhører hvilket barn, og parrene bliver sammen.

Sarah kom på ideen for et halvt år siden efter at have været træt af altid at miste en enkelt sok.

Hun fortalte Kidspot: "Jeg har endeløse bunker af enkeltstrømper, og jeg var træt af at matche sokker og også huske, hvem der tilhører hvem."

Et andet smart trick

Andre mødre syntes, at Sarahs opfindelse var genial, med en person, der sagde: "Geni, jeg har fire piger, og de ser aldrig ud til at finde et par sokker, og jeg har TO vasketøjskurve fulde af singlesokker og tilfældigt tøj".

En anden kommenterede: "Fremragende idé. Jeg gør bestemt det her, for jeg er træt af, at min vaskemaskine og tørretumbler spiser en sok hele tiden."

Sarah delte et andet rengøringshack, som hun bruger til at hænge sine børns tøj op. Sarah folder ikke noget af sine børns tøj, og sætter dem i stedet på bøjler, der går lige på tøjlinjen.

Når tøjet er tørt går de direkte i skabene.

Sarah sagde: "Jeg lægger ikke noget tøj sammen, alt hænges op på bøjler vådt, sættes på linen og derefter lægges direkte i garderobeskabe, den eneste skuffe jeg har til alle børnene er en sokkeskuffe og en undertøjsskuffe. "