Mangler du grønne fingre? Så er disse 5 planter lige noget for dig

Hus og have

14/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Godt at vide, når man skal til at planlægge haven!

Mange glemmer ofte, at planter faktisk gerne vil vokse, og at det er op til gartnere ikke at komme i vejen.

Det skriver Express.

Selvom det er godt at blive udfordret, er det nogle gange også essentielt, at der er nok planter i haver, der er "uopslidelige", ifølge havearbejdet, Alan Titchmarsh.

Det er planter, der, uanset lejlighedsvis forglemmelse, når det kommer til vanding, beskæring eller fodring, "vil vokse på trods af os snarere end på grund af os".

Alan fortalte til til Gardeners' World:

"Planter, du ikke kan dræbe, er typisk robuste i statur og konstitution, ofte mærket som 'kraftige', 'problemfrie' og 'sygdomsresistente' i havecentret. Ved at vande og fodre dem, vil du tilskynde enhver plante til at trives, og du vil være i stand til at se på den, når den har fået rødderne ned og vokser godt. Det er først, når planterne vokser stærkt, at de trygt kan overlades til sig selv."

Her er Alan Titchmarshs liste over 5 planter, du ikke kan dræbe:

1. Geranium Pelargonier

Mere almindeligt kendt som rosengeranier, er pålidelige, langtidsblomstrende, letdyrkede planter, der blomstrer i en bred vifte af farver.

Alan sagde:

"Geranium-pelargonier er bunddækkende planter med kobberbund med lyse sommerblomster, der vil klare mange ugæstfrie situationer i sol eller skygge. De dør om vinteren, men blomstrer op på ny hvert år."

2. Epimedium

Epimedium har smukke, hjerteformede stedsegrønne blade og sarte, nikkende blomster.

Deres spredningsvane gør dem til fremragende bunddækkeplanter - dyrk dem under buske eller træer på et skyggefuldt sted. hjerteformede blade følger de gule, lyserøde eller hvide forårsblomster.

Eksperten sagde: "Kendt som Bishop's hat, de er strålende bunddække til skyggefulde pletter, hvor det vil sprede sig lykkeligt, men ikke problematisk."

3. Euonymus

Euonymus er populære og nyttige buske, der er hårdføre, nemme at dyrke, og som kan bruges som bunddække, dyrkes i krukker og plantes som hæk.

Størstedelen af ​​euonymus er stedsegrønne med attraktive blanke blade i en række farver og variationer, og disse er især gode i vintertiden.

4. Sarcococca

Denne plante er på engelsk mere almindeligt kendt som "the christmas box", da den blomstrer om vinteren.

Alan forklarede:

"Sarcococca er en kompakt stedsegrøn busk med blanke, lysreflekterende blade og whiskyhvide blomster, der har en kraftig duft, når de åbner sig om vinteren."

5. Primulaer

Hvem ville være uden disse små skønheder? Primulaer er et muntert forårstegn.

De er en af ​​de første skovblomster og en vigtig nektarkilde for sommerfugle. Ifølge Alan elsker primula sol eller skygge og vil så sig selv igen og igen i haven men "vil aldrig blive til gene".