Lugter tøjet fugtigt? Sådan fjerner du det med simpelt trick

Hus og have

06/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Flere undgår tørretumbleren, hvilket kan skabe problemer med fugt i tøjet.

I de koldere måneder af året kan det være svært at tørre vasketøjet indendørs, især når man undgår tørretumbleren. Heldigvis er der masser af forskellige måder at slippe af med den fugtige lugt, og forhindre den i at komme tilbage.

Det skriver Express.

Når du har brugt tid og kræfter på at få tøjet til at dufte frisk og føles rent, er det sidste du ønsker, at det skal lugte muggent.

Den fugtige lugt skyldes ofte, at der er blevet lidt fugt tilbage i tøjet efter tørring, og de vil fortsætte med at lugte fugtigt, indtil de vaskes igen.

Men selv da kan de stadig lugte muggent, så det er vigtigt at tage skridt så hurtigt som muligt for at undgå lugten.

Brug eddike

Lugten vil især være mærkbar, hvis de placeres i et klædeskab med låger, da det fanger duften i stedet for at lade den fordampe.

Ifølge eksperter er det "simpelt" at slippe af med fugtige lugte på tøj.

Vask først tøjet med en eller to vaskemiddelkapsler eller en ske pulver. Det er ideelt at købe et vasketøjsmærke, der er målrette mod lugte.

"Sammen med kapslerne skal du tilføje en kop hvid eddike maskinfuld du sætter over. Det skal direkte ind i vaskemaskinens tromle." fortæller eksperten fra vaskemærket Persil og fortsætter:

"Eddike er et desinfektionsmiddel, der hjælper med at fjerne lugte. Alternativt kan du tilføje noget skyllemiddel, men det skal være en "intens" version for at hjælpe med at målrette lugte og tilføje en smuk duft til tøjet."

Tegn på skimmelsvamp

Hvis du har bemærket tegn på skimmelsvamp i stoffet, er det bedst at takle dette så hurtigt som muligt.

For at fjerne skimmelsvamp fra tøj anbefalede eksperterne at vaske tøj ved en højere temperatur for at dræbe sporerne.

Hvis det er en dejlig dag, skal tøjet tørres udenfor for at give det en tiltrængt luftning.

Selvom dette er lidt vanskeligere i vintermånederne, vil vasketøjet stadig tørre, hvis du hænger det ud.

For at forhindre fugtig lugt i at opstå igen skal man altid vaske vådt eller svedigt tøj så hurtigt som muligt. Dette er også en fantastisk måde at forhindre opbygning af svedpletter.

Det er altid vigtigt at hænge det rene vaske ud til tørre, eller lægge det i tørretumbleren, så snart vaskemaskinen er færdig.