Let 20 kroners trick kan forhindre mug og spare dig hundredvis på husholdningsbudgettet

Hus og have

19/11/23 | 05:17

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Det er den tid på året, hvor alt bliver meget, meget koldt, og det giver alle mulige problemer for dig og dit hjem, især mug og skimmelsvamp.

For det første er der ingen, der kan lide at fryse, og uanset hvor varmt du pakker ind, vil du mærke kulden. Så er der selvfølgelig også alle de irriterende virknigner, det kan have på dit hjem. Det gælder blandt andet den sundhedsskadelige skimmelsvamp.

Selvom du måske overvejer at sætte ekstra varm på, er det meget dyrt, og for nogle er der et spørgsmål om, at de ikke har råd til det.

Vil du holde kulden ude bedst muligt, er der derfor en række tricks, du kan prøve, hvor alle kan være med.

Hvis dele af dit hus bliver kolde og fugtige, er det et sikkert mål for skimmelsvamp, men regelmæssig ventilation kan hjælpe med at tackle det. En vigtigt ting er at øge den varmebeskyttelse, dine vinduer giver dig og derpå give dem et ekstra lag om vinteren.

Du kan få vinduesisoleringsfilm for omkring 20 kr. på Amazon, og hvis du sætter denne på dine vinduer, kan det give dig et ekstra lag af beskyttelse mod lavere temperaturer. Hvis dit hus er bedre isoleret, er det mindre sandsynligt, at de fugtige steder, hvor der kan opbygges skimmelsvamp, er et problem.

Men hvis de frygtede ting allerede er begyndt at invadere dit hjem, er der et andet trick, du kan bruge til at fjerne det.

Blegemiddel kan fjerne skimmelsvamp, men du kan ikke blot sprøjte eller hælde en flaske af det alkaliske rengøringsmiddel direkte på stedet. I stedet bør du blande fire dele vand med en del blegemiddel og derefter skrubbe det.

For en god ordens skyld bør du skrue din blegeblanding over mere end blot de pletter, du kan se skimmelsvampen for virkelig at forhindre den i at sprede sig længere langs dine vægge.

Når du har skrubbet en masse så vent, indtil du ikke kan se den mere, og skyl de berørte områder for at vaske alt, der er tilbage, væk, og tør derefter stedet, indtil det er helt tørt, før du vender tilbage til det normale.

NHS anbefaler også, at hvis din boligtemperatur falder til under 15°C, skal du tænde for varmen.

Kilde: LADBible.