Lav dit eget vandingssystem til planter: Du skal kun bruge en flaske og en vatpind

Hus og have

04/06/2024

Foto: Screenshot, @joesgarden / TikTok
Foto: Screenshot, @joesgarden / TikTok

Skrevet af J. Bøgen

Det er både vandbesparende, tidsbesparende og utroligt effektivt!

Danmark bliver ramt af det ene afbrændingsforbud efter det andet.

Indtil videre er der dog ikke mange kommuner, der har indført et decideret vandingsforbud, men det kan også være på vej, hvis tørken fortsætter.

For hvis vi bliver ved med at bruge for meget vand, kan det ende med, at vandværkerne simpelthen ikke kan hente nok vand op fra undergrunden til, at vi stadig vil have rindende vand i hjemmene.

Men hvad med din stakkels have? Den tørster!

Græsplænen kan vi ikke hjælpe dig med, men TikTok'eren @joesgarden har delt et trick til et hjemmelavet vandingssystem - som faktisk fungerer!

Videoen er set ikke mindre end 2,5 millioner gange indtil videre, og det forstår man godt, når man finder ud af, hvad TikTok'eren foreslår.

Du skal bruge ...

Næste gang, du tømmer en 1½ liters vandflaske, skal du ikke smide den ud eller til pant. I stedet skal du bore et lille hul i siden af flasken et par centimeter over bunden og et par stykker i låget, som du så skal skrue på igen.

Dernæst skal du finde dig et par vatpinde. Dem klipper du, så de to vatender kan sidde i de to nyborede huller - og så sætter du dem ganske enkelt i hullerne.

Fyld flasken med vand og nyd så magien, når den nederste vatpind stille og roligt drypper vand ned i din potteplante!

Men hvad er den øverste pind så til, altså den i låget? Den skal såmænd bruges til at justere dryphastigheden!

Når pinden sidder i hullet i låget, vil vandet nemlig ikke dryppe særligt hurtigt, men hvis dine planter godt lige kan bruge lidt ekstra, tager du simpelthen bare den øverste pind ud af låget - og så drypper den nederste pind næsten dobbelt så hurtigt!

Se videoen med udførlige instruktioner herunder, og hvis du er i tvivl om, hvorvidt det nu faktisk virker, så har en planteekspert fra Homes & Gardens testet det af - og konklusionen blev, at det fremover vil være en del af hendes have hver eneste sommer!