Få en sund og flot have - dette skal du klare i august

Hus og have

03/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Det handler mindre om vedligehold, når sommeren går på hæld.

August er normalt en af årets varmeste måneder i Danmark, hvor temperaturerne i gennemsnit når 19°C hver dag. Dog kan temperaturerne lejlighedsvis nå op på 30°C i august under varmebølger.

Selvom dette er godt for udendørs spisning og socialt samvær, kræver planter og haver stadig masser af opmærksomhed på dette tidspunkt af året. Med dette i tankerne har David Mitchell, indkøbschef for have- og sæsonmæssige produkter hos Homebase, delt sin tanker eksklusivt med Express.co.uk, om hvilke opgaver havefolk skal tackle i august.

Mitchell fortalte, at august "handler om at vedligeholde dine planter og høste frugterne af dit hårde arbejde". Og her er de tre opgaver, havefolk skal udføre denne måned:

Gødning

Visse planter har brug for en boost af næringsstoffer på dette tidspunkt af året for at klare sig gennem vækstsæsonen. Mitchell sagde: "Dine stauder, årlige planter og blomsterplanter har alle brug for regelmæssig gødning i deres vækstsæson, så komposten ikke mangler essentielle næringsstoffer.

Og han tilføjer: "Vi anbefaler at prøve en flydende gødning, da det giver de sultne sommerblomsterplanter den nødvendige boost for at vokse hurtigt denne sommer."

Høst

Da vækstsæsonen nærmer sig sin afslutning, er det tid til at høste en dine frugter og grøntsager. Mange planter vil have produceret en rigdom af afgrøder takket være augustvarmen.

Den havekyndige sagde: "Dine tomatplanter bør nu være fyldt med frugt, men sørg for at plukke de små, bidestore cherrytomater først, de større vil modne senere. Sørg for, at tomaterne er lyserøde overalt og har en fast skind. Nyd så frugterne af dit arbejde."

Beskæring

Visse planter skal beskæres i august, så de blomstrer igen og tilføjer farve til haven om efteråret. Mitchell sagde: "Sørg for at fjerne visnede blomster regelmæssigt fra dine planter og hold dine buske godt beskåret, det opmuntrer dem til at blomstre igen og vil holde din have farverig til efteråret. Glem ikke at rydde op i de døde blade fra jorden, de kan forårsage råd."