Kan risikere at blive rigtig dyrt: 5 ting på huset, du bør tjekke, når sneen smelter

Hus og have

09/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvis du fikser problemerne i opløbet, kan det spare dig rigtig store summer.

Det er alt for nemt at efterlade problemer omkring dit hjem forsømt i flere måneder i træk, særligt om vinteren, hvor det ikke ligefrem er en tiltalende tanke at bevæge sig udendørs for at ordne ting.

Men hvis du ignorerer tingene for længe, ​​risikerer du at omkostningerne eskalerer.

Det skriver The Sun.

Lige nu er det ikke ligefrem nemt at komme til at ordne ting på huset, men når den værste frost er overstået, og sneen er smeltet, vil det være et et godt tidspunkt at række ud efter værktøjskassen eller tage telefonen og ringe efter en håndværker.

Jonjo Bryant fra Bryant Building sagde til The Sun:

"Det er vanvittigt, hvor meget byggematerialer koster. Så vent ikke på, at et lille problem bliver dyrt. Gør noget så snart du opdager et problem i dit hjem."

Ved at ordne tingene før end senere, kan du undgå at skulle betale en meget større regning længere nede i linjen, fordi tingene er blevet meget værre. Det kan spare dig for tusindvis af kroner på lang sigt.

Knækkede tagsten

Hvis du opdager en revnet tegl på dit tag, skal du handle. Selvom en mindre tagreparation ikke bør være for dyr, kan omkostningerne stige kraftigt for en mere omfattende reparation eller fuld udskiftning af taget.

Jonjo sagde: "Hvis du har knækkede fliser, vil disse lukke vand ind, og du kan ende med lækager indvendigt. Hvis du får det skiftet hurtigt kan du spare penge i det lange løb."

Ødelagte mørtelfuger

Mellemrummet mellem mursten der udgør enhver ejendom, er fyldt med mørtelblanding. Men hvis disse er forvitrede og falder ud, bør dette få alarmklokkerne til at ringe.

Dit murværk er dit vigtigste forsvar mod elementerne. Jonjo sagde: "Hvis mørtelfugerne begynder at lukke vand ind, kan det give store problemer. Du kan med tiden ende med et fugtproblem. Derfor er det smart at tage det i opløbet."

Processen med at fjerne og udskifte mørtel er relativt simpelt og kan gøres på enkelte skader eller slitage på dele af din ejendom. Det kan derimod blive meget dyrt, hvis du ikke håndtere det i tide.

Krakeleret puds

Det samme gælder puds, belægningen af ​​cement på en ejendoms ydervægge.

Jonjo sagde: "Hvis du opdager en revner i dit puds, skal du handle så hurtigt som muligt for at eliminere yderligere problemer."

Hvis der er en lille smule revnedannelse, kan du muligvis reparere det selv ved hjælp af et færdigblandet middel til reparation af puds. Ligesom med mørtel kan beskadiget puds være med til at fugten stiger ind i dine vægge og skaber endnu større problemer.

Beskadiget tagrende

Hvis sammenføjningsklemmerne, kendt som 'foreninger' i din tagrende, er gået i stykker, bør du få dem skiftet hurtigst muligt, ifølge Jono som sagde:

"Hvis ikke, kan du ende med, at dine tagrender og nedløbsrør er utætte, Dette kan føre til fugtproblemer i dit hjem, som kan være meget dyrt at få ordnet."

På samme tid, hvis dine tagrender er blevet tilstoppet med blade og andet affald i løbet af vintermånederne, har du ikke råd til at ignorere dette. Forudsat at dine tagrender er tilgængelige, bør du selv kunne rense dem. Hvis ikke, er det værd at få dem renset professionelt.

Afskallet fugemasse på badeværelset

Det er nemt at vende det blinde øje til beskadiget fugemasse men det er en dårlig idé.

"Hvis dette efterlades, kan det resultere i, at vand kommer bag ved flisebelægningen, hvilket vil få vægge til at rådne," sagde Jonjo og tilføjede: "Dette kan føre til fugtskader der er dyre at reparere."

Det er både billigt og forholdsvist nemt at købe fugemasse og ordne det selv, men er man ikke tryg ved det, er det det værd, at hyre en håndværker til at komme og ordne det.