Kan give nysen, hoste og løbende næse: Mange danskere begår samme vaskefejl

Hus og have

06/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Er du skyldig i det?

Mange af os bruger vores vaskemaskine flere gange om ugen – det er hurtigt og effektivt, samt forlænger dit tøjs levetid.

Men ifølge Eleanor Potter, der specialiserer sig i vedligeholdelsesartikler til hjemmet, er det de færreste af os, der faktisk gider at læse brugsanvisningen.

Og det kan få store konsekvenser for både vores maskine og vores helbred.

Eleanor fortæller: "Husholdningsapparater kan være vanskelige enheder at bruge, med forskellige indstillinger til forskellige opgaver og visse regler, vi skal følge."

"En af de største fejl, folk begår, når de bruger deres vaskemaskine, er at lukke døren lige efter at have taget deres vasketøj ud."

Skimmel

"Det betyder, at apparatet ikke får den nødvendige luftcirkulation og det giver derfor en ideel grobund for meldug, skimmelsvamp og ubehagelige lugte."

"Denne skimmelsvamp kan så udløse visse symptomer såsom nysen, hoste og forstoppelse af næsen. Derfor er det er vigtigt at lade vaskemaskinens dør stå på klem i et par timer efter brug," forklarer eksperten.

Skimmelsvamp er almindeligt for vaskemaskiner og bør fjernes regelmæssigt for at forhindre helbredsproblemer og for at sikre, at tøjet bliver helt rengjort 

Sådan gør du

Maskinen rengøres ved at påføre en lille mængde af en blegemiddelbaseret skimmelrens på en klud og tørre apparatet grundigt af. Der skal lægges særlig vægt på gummitætningen. 

Andre tips til at sikre, at din maskine fungerer så effektivt som muligt, er at rense filteret, hver fjerde til sjette uge, og give skuffen en grundig rengøring for at fjerne enhver uønsket snavs. 

Eleanor tilføjer: "Som med ethvert husholdningsapparat, bør udførelsen af ​​regelmæssig vedligeholdelse sikre, at ydeevnen ikke falder, og at din vaskemaskine holder længere."

Kilde: Express