Stephanie Stephenson, der er forfatter til Rose Gardening, fortæller, hvorfor denne trend netop nu er blevet et hit: "at lave bananskrælvand er nemt og enkelt ... for ikke at nævne, at det er en naturlig gødning til udendørs og indendørs planter.
Bananer indeholder nemlig kalium, calcium, fosfor og magnesium. Og denne kombination stimulerer og gavner din plantes vækst.
Bananvand er, ikke overraskende, vand, der er berigeret med banen. Det er en ret simpel måde at lave det på:
1. Gem dine bananskræller
Når du har spist dine bananskræller, må du endelig ikke smide dem ud. I stedet bør du fylde en glaskrukke eller lignende med vand. Skær bananskrællerne over eller pulveriser dem, og derefter putter du bananskrællerne, der er skåret over, ned i vandet.
Green tilføjer: "Tag dine bananskræller og læg dem i en beholder og dæk to tredjedele af skrællen med vand."
2. Bryg bananvand
Når din glaskrukke så er fyldt op med bananskræller, stiller du det et mørkt og køligt sted i et par uger. Skrællet skal blive helt sort, og vandet er blevet mørkere.
Og vil du speede processen op, kan du også gøre det. Så lader du det trække i et par dage, hvorefter du putter mixet i en gryde og lader det koge i 30-45 minutter.
Se det som koncentreret "banansaft." Det skal nemlig fortyndes før brug. En dele banansaft til fem dele vand.
3. Fjern skrællerne
Efter du har ladet bananvandet trække, sier du de faste stoffer ud og hælder den resterende væske i din vandkande. Smid eventuelle rester af bananskræller i kompostbunken.
4. Vand dine planter
Det sidste trin siger næsten sig selv. Du skal nemlig blot bruge vandet til planterne og nyde, hvordan de blomstrer op.