Hvad kan du rengøre med Coca Cola? Meget mere, end du tror

Hus og have

16/12/2023

Skrevet af Emil B.

Vidste du, at der er flere anvendelsesmuligheder for Coca-Cola end at drikke den? Især kan den berømte sodavand bruges til at rengøre en række ting i hjemmet.

Uanset om du er en Coca-Cola-drikker eller ej, kan viden om, at du kan rengøre med Coca-Cola, gøre en stor forskel i din rengøringsrutine.

Cola er billigere end mange kommercielle rengøringsmidler, og det kan endda fungere bedre i visse situationer.

Toiletskål

En af de mest populære rengøringsmetoder med Coca-Cola er til din lokale toiletskål. Det kulsyreholdige syreindhold i Cola hjælper med at "æde" pletterne væk.

Det opløser også rust, så det er en fantastisk mulighed for mennesker med hårdt vand, især hvis du er træt af at skrubbe med kommercielle produkter.

Det er også meget sikrere, da du ikke behøver at bekymre dig om at indånde skadelige kemikalier.

Efterlad colaen i toiletskålen i cirka to timer eller natten over for svære pletter, børst skålen næste morgen, og den skulle være pletfri.

Oliepletter

At se oliepletter på dit garagegulv eller indkørsel kan være irriterende og få din ellers rene belægning til at se skummel ud.

Heldigvis kan Cola hjælpe med at fjerne disse irriterende oliepletter hurtigt og efterlade dit garagegulv næsten ubesmittet.

Hæld simpelthen Coca-Cola direkte over pletten og lad det stå natten over. Om morgenen, skyller du det væk med en haveslange, og du bør se, at pletten er forsvundet helt.

Syren i Coke hjælper med at nedbryde molekylerne i olie og fedt, der løsner pletten fra belægningen, så det er nemt at skylle væk.

Snavsede gryder og pander

Der er ikke noget værre end at skulle stå ved køkkenvasken og skrubbe fedt og fastbrændt mad fra gryder og pander, især når du føler, at du ikke gør fremskridt. Måske har du allerede skrubbet, vædet og skrubbet igen uden held.

Igen kommer Coca-Cola til undsætning. De sure miljø i Coke hjælper med at æde rust og fastbrændt fedt.

Hæld en dåse Coca-Cola i en beskidt gryde og sæt den over en komfurbrænder ved svag varme. Lad det simre i 30 minutter til en time, hæld væsken ud, og du bør nemt kunne tørre alt det fastbrændte rod væk fra panden.

Kilde: Lifesavvy