Husker du det? Gør altid dette, når du har brugt tørretumbleren

Hus og have

20/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er blandt andet tidspunkter, du aldrig bør sætte den til at køre

Adskillige boligbrande har kastet et skarpt lys på sikkerhedsrisici ved tørretumblere.

Chloe Blanchfield, produktmarkedsføringschef hos Hisense UK, har været i front med at informere om potentielle risici og nødvendige forholdsregler ved brug af tørretumblere.

"Hvis der er en svag lugt af brænding, så er der helt klart en form for problem med din maskine," forklarer Chloe til The Mirror. Hun tilføjer, at usædvanlige varme tøj og længere tørringstider også kan signalere, at noget er galt.

Sørg for at få det gjort

Tørretumblere kan være livsfarlige, hvis de ikke håndteres korrekt. Chloe Blanchfield deler vigtige vedligeholdelsestips for at forebygge ulykker:

"Der er et par ting, der potentielt kan få tørretumblere til at brænde, hvoraf den ene er en ophobning af fnug, så jeg vil anbefale dig at rense filteret efter hver cyklus for at forhindre blokeringer."

Hun råder desuden til at sikre god ventilation og undgå overbelastning af maskinen.

Her må du aldrig starte den

Brugere opfordres til aldrig at forlade en tørretumbler uden opsyn, især ikke natten over, og altid at følge producentens instruktioner nøje.

Disse simple, men afgørende råd kommer på et kritisk tidspunkt, hvor husholdningers afhængighed af moderne bekvemmeligheder ikke må overskygge vigtigheden af sikkerhedsforanstaltninger.

Med stigende rapportering om tørretumbler-relaterede brande, er det vigtigere end nogensinde at holde øje med og handle efter de første advarselsskilte.