Hold sæbeskuffen i vaskemaskinen fri for sæberester: Sådan gør du det nemt, hurtigt og billigt

Hus og have

02/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Sæberester kan lede til svamp og medføre at de tøj ikke bliver ordentlig rent.

Vaskemaskineskuffen ser forskellige typer væsker og pulvere passere gennem den på en ugentlig og nogle gange daglig basis.

Det skrive Express

Rester af flydende sæber og skyllemidler er ofte tykke, hvilket betyder at det nogle gange er svært at skylle hele rummet igennem.

Hvis de ikke renses, kan væsker og pulvere blive hårde, hvilket giver det perfekte miljø for sort skimmel at vokse.

For at gøre opgaven nemmere for dem, der har ladet deres vaskemaskineskuffe blive overtaget af skimmelsvamp og sæbeskum, har fru Hinch-fans givet deres råd.

Spurgte om råd på internettet

Nancy Morrison var i tvivl om, hvordan hun nemmest gjorde skuffen på sin vaskemaskine rent og derfor skrev hun på Facebook siden Mrs Hinch Cleaning Tipss.

"Skuffe fra vaskemaskine, har aldrig nogensinde været så slem som denne, tror, ​​at vaskemiddel er skylden. Prøvede albuefedt som ikke virkede. Nogen tanker?"

illederne, som rengøringsentusiasten postede på sociale medier, viste vaskemaskinens skuffe fuldstændig dækket af sæbeskum og sort skimmel.

I løbet af kommentarerne blev det dog tydeligt, hvad der var det bedste til at få skuffen ren igen.

Eddike er det magiske middel

Charissa Hanson sagde: "Sæt skuffen i blød i varmt vand og eddike. Efter en time eller deromkring er alt det beskidte vasket af."

Mary Seale skrev: "Jeg gjorde mit i sidste uge. Det er bedst at lægge det i varmt vand med kun lys eddike, sørg for at det er helt dækket og lad det stå i cirka en time. Den var ren hvid, da jeg tog den ud. Det sprøde sæbeskum og skimmelsvamp var forsvundet."

Kelly Jones kommenterede: "Jeg gennemvæder min med lys eddike og en lille smule opvaskemiddel."

Catherine Rhodes sagde: "Blød i varmt vand med en smule lys eddike, bør være som ny, når du er færdig."

Jane Boden skrev: "Jeg lægger altid min i blød i kogende varmt vand og lys eddike i cirka en halv time og skrub den derefter, det fungerer fint."

Sue Williams anbefalede: "Lys eddike virker som en drøm på genstridigt sæbeskum og endda skimmelsvamp. Det er alt hvad du behøver for at håndtere en snavset vaskemaskineskuffe."

Sådan holder du den ren

Lys eddike er et rengøringsmirakel.

Ikke alene er det meget mere skånsomt end skrappe kemikalier som blegemiddel, det er også overkommeligt og utroligt effektivt.

Destilleret lys eddike er kendt for sine mange rengøringsmæssige fordele mod ting som skimmelsvamp, og det kan hjælpe med at nedbryde vaskemiddel, der er efterladt i vaskemaskinens skuffer.

Når det kommer til rengøring af indersiden af ​​en vaskemaskine, vil lys eddike give bedre (og længerevarende) resultater end blegemiddel, da blegemiddel typisk maskerer pletter i stedet for at fjerne dem. Blegemiddel vil simpelthen dræbe alle bakterier eller skimmelsvampe, der lever på overfladen på det tidspunkt, hvorimod eddike kan trænge lidt ind i overfladerne og vil blive ved med at dræbe bakterier eller skimmelsvamp i længere tid.

For at mindske risikoen for, at vaskemiddel og mug ophobes inde i skuffen igen, skal du tage skuffen ud med jævne mellemrum og skylle den under vandhanen for at vaske det resterende vaskemiddel væk. Lad skuffen tørre grundigt, før du sætter den tilbage i maskinen.