Hold dine sorte jeans sorte med 5 simple tips

Hus og have

02/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Vi kender alle til hvor hurtigt et par sorte bukser kan falme i vaskemaskinen.

Vi kender alle til hvor hurtigt et par sorte bukser kan falme i vaskemaskinen.

Sorte jeans kræver meget farvestof for at opnå deres mørke udseende, som med tiden vaskes langsomt ud med hver vask.

Det skriver Express.

De kan også miste farve, hvis de udsættes for meget sollys, og hvis de ikke bliver vasket korrekt, kan de få en mørkegrå farve. Der er dog mange forskellige måder at pleje sorte jeans på for at forhindre, at de falmer hurtigt.

1. Overdriv ikke tørretumbleren

Hvis du nogensinde føler dig usikker på, om du skal bruge en tørretumbler eller ej, så vælg altid at lufttørre tøj inklusive jeans.

Teknologer hos M&S Menswear forklarede:

"En tørretumbler er ikke passende til alt tøj. Før du skubber alt i tørretumbleren, bedes du tage dig tid til at gennemgå din denim, tjekke etiketterne og undersøge hvert stykke. Tørretumbling kan med tiden skade de elastanfibre, der giver denim deres stretch, og uerstattelige skader kan betyde, at jeansene ikke holder deres oprindelige form. Det er bedst for dem at tørre naturligt i stedet, når det er muligt, men hvis du har jeans, der kan lægges i tørretumbleren, skal du sørge for at tjekke varmeniveauet."

2. Vend jeans på vrangen inden vask

Selvom dette måske er et af de mest almindelige råd til vask af jeans, glemmes det ofte, når man skynder sig at putte dem i maskinen.

Uanset om dine jeans er nye eller gamle, skal du altid vende dem på vrangen, inden du lægger dem i vaskemaskinen.

Eksperterne sagde: "Dette hjælper med at minimere slid, der forårsager falmning, samt det slid, der kan ske langs søm, lommer og kanter på dine jeans. Det er også vigtigt at lyne lynlåse og fastgøre knapper og trykknapper, da det hjælper med at holde jeansene i form og forhindrer, at andre ting hænger fast i vasken."

3. Sørg for, at du bruger de rigtige produkter

Uanset om du foretrækker flydende- eller pulversæbe er det at bruge de rigtige produkter på jeans en fantastisk måde at holde dem fra at falme og i tip top stand.

Dette inkluderer at vælge et vaskemiddel, der er designet til at bevare farverne, da disse indeholder ingredienser, der hjælper denimen med at holde på farvestoffer og modvirke klor i vandet, som kan falme farver.

De professionelle bemærkede: "Hvis du normalt vælger pulver, skal du huske, at det muligvis ikke opløses fuldt ud under køligere cyklusser, og at der er en stor chance for, at du kan overdrive med doseringen, samt efterlade en klæbrig rest."

Flydende vaskemidler plejer at være den bedste måde at gå til jeans, da de har en fantastisk duft og er gode til at forbehandle hårde pletter.

4. Vask jeans med samme farve tøj

Eksperterne fortsatte:

”De fleste ved allerede, at blanding af lyse og mørke farver sammen i vaskemaskinen kan få farverne til at bløde over. Det samme fænomen opstår, når man vasker jeans og mørke farver også sammen. Så hvis du prøver at holde dine jeans lyse, bør du enten vaske dem separat i deres egen tøj eller vaske dem med lignende lyst tøj. På samme måde, hvis du forsøger at gøre dine jeans mørkere, kan du vaske dem med sorte beklædningsgenstande. Hvis man følger denne ellers enkle regel, vil det gå langt i at beskytte farven på dine jeans."

5. Brug den korrekte temperatur

Vask sorte jeans ved en køligere temperatur. Det kan hjælpe dem til at forblive sorte i længere tid, hvilket er ideelt, hvis du vasker dem alene.

Det kolde vand hjælper faktisk med at fange det sorte farvestof inde i stoffet og forhindrer farveblødning.

At vaske jeans ved en varm temperatur, uanset farven, kan føre til problemer med falmning og krympning, så det er bedst at vaske på 20-30 grader.