Hedebølge på vej: 7 tips til at holde hjemmet køligt

Hus og have

14/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det første tip er at holde vinduerne lukkede!

Med udsigt til en regulær hedebølge i weekenden, er gode råd dyre, hvis man gerne vil holde sit hjem nogenlunde køligt, når solen buldrer.

Chris Nye, ejendomsekspert hos Your Overseas Home forklarer, at selskabet er specialiserede i at hjælpe kunder med at købe boliger i varmere klimaer, som ofte har aircondition - men ikke altid.

"I årenes løb har vi hørt alle mulige tips og tricks til at holde hjem kølige i skyhøje temperaturer, så vi har samlet en liste over vores favoritter."

1. Hold vinduerne lukkede og gardinerne trukket for

Selvom dette kan virke, som om eksperten har fået solstik, men hvis luften udenfor er varmere end luften indenfor, kan det at holde vinduerne lukket hjælpe med at holde den varme luft ude.

Og så gælder det også om at holde solens stråler fra at varme den indendørs luft op.

"Meget af det sollys, der kommer ind i dit hjem gennem vinduerne, bliver til varme, så det er en god idé at holde dine gardiner og persienner trukket for, i det mindste på de varmeste tidspunkter på dagen," forklarer Chris Nye.

"Du skal måske endda vælge mørklægningsgardiner for at holde vinduerne dækket og blokere sollyset helt ude."

2. Håndter fugtigheden

Selvom affugtere ikke nødvendigvis reducerer rumtemperaturen, kan de hjælpe med at kontrollere den klæbrige, tykke luft, som gør varme dage endnu mere ubehagelige.

"Fugtighed reducerer hastigheden, hvormed vores sved fordamper, hvilket får os til at føle os meget varmere og mere svedige, så investering i en affugter kan gøre dit hjem en smule mere behageligt på de varmeste og mest fugtige dage," siger Chris Nye.

3. Brug store apparater om natten

Store apparater kan afgive en betydelig mængde varme, så du bør prøve at bruge ting som ovn, opvaskemaskine og vaskemaskine på køligere dage.

Hvis der ikke er køligere dage, er natten også en mulighed - det vil også spare dig penge på elregningen.

4. Hold dørene til ubrugte rum lukkede

"Hvis du bruger det meste af din tid i ét rum, så overvej at lukke dørene til de rum, du ikke bruger så ofte - som soveværelser og badeværelser," foreslår Chris Nye og uddyber:

"At lukke dele af huset af kan hjælpe med at holde den køligere luft koncentreret i et enkelt område, og det betyder, at det rum, du bruger mest, køles hurtigere ned - og forbliver køligt."

5. Overvej ventilatorplacering

Ventilatorer holder kun luften i bevægelse i stedet for at køle selve luften, så sørg for, at den er placeret på de bedst mulige steder.

Dette omfatter ved siden af ​​åbne vinduer om natten eller på gange, så de trækker køligere luft ind til de varmere områder, ifølge eksperten.

6. Træk stikket ud

"Tilsluttet elektronik genererer varme, selv når de er slukket eller ikke er i brug, hvilket kan gøre et allerede varmt hjem endnu varmere," advarer Chris Nye.

"Træk stikket fra ting som brødristere, elkedler, tv'er og enhedsopladere, når du ikke bruger dem."

7. Vælg bomuldssengetøj

At sove i sommermånederne kan være et mareridt, især hvis du kan lide følelsen af ​​at have en dyne over dig.

At vælge sengetøj af bomuld er et klogt valg på denne tid af året, fordi det ånder lettere og forbliver køligere, ifølge ejendomseksperten.

Hvis du virkelig har svært ved at sove om natten, så læg sengetøjet dem i køleskabet i en time eller to, før du går i seng, så de bliver dejlig kølige.

Kilde: Express