Haveekspertens 5 tips: Sådan holder du myggene ude af dit hjem

Hus og have

12/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De irriterende blodsugere kan virkelig lægge en dæmper på sommerhyggen.

Insekter som myg kan strømme ind i boliger i sommermånederne, især når vejret er fugtigt.

Den vigtigste måde, hvorpå skadedyrene kommer ind i hjemmet, er ved at snige sig ind, mens beboerne går ud eller ind, eller gennem vinduer, hvis de er åbne.

De leder efter varme, mørke steder med masser af fugt som køkkenet, badeværelset eller vaskerummet.

Heldigvis er der flere måder at afskrække dem helt, uanset om du er i haven eller inde i hjemmet.

Chris Bonnett, grundlæggeren af ​​GardeningExpress.co.uk, forklarer:

"Der er enkle og effektive måder at afvise insekter på. Det er vigtigt at holde maden dækket og områderne rene for at forhindre insekter med madlugt."

"Mange af disse tricks involverer brug af almindelige husholdningsartikler, planter og fødevarer, og de er alle gode alternativer til kemiske insektspray."

1. Planter

Der er flere planter, som kan plantes både i hjemmet og uden for hjemmet for at hjælpe med at afvise myg og insekter såsom lavendel, krysantemum, morgenfruer og citrongræs.

Ifølge eksperten er disse planter "naturlige insektafvisende midler" på grund af deres stærke duft, som insekter absolut hader og vil styre uden om.

2. Stearinlys

Chris fortæller: "Citronellaolie er kendt for at afvise insekter, så tænd nogle citronellalys. Ikke alene vil de drive insekter væk, stearinlysene skaber også en hyggelig atmosfære og afgiver en aromatisk lugt.”

Ligesom planterne kan de desuden bruges både i og udenfor hjemmet, selvom de er mere almindelige i haven.

3. Hold madlugt på et minimum

Du bør sørge for at rydde op i madrester, spild og regelmæssigt tømme køkkenspande for at forhindre madlugt.

Myg og andre insekter vil blive tiltrukket af enhver mad i køkkenet, og det siges, at de elsker kaliumrige fødevarer såvel som salte snacks, selvom der ikke har været nogen forskning, der understøtter disse påstande.

Alle fødevarer i køkkenet eller i haven skal dækkes til, indtil de er klar til at blive serveret, eller endnu vigtigere, opbevares i køleskabet, hvis det er muligt.

4. Bruge de rette fødevarer

Haveeksperten forklarer videre: "Visse fødevarer kan imidlertid hjælpe med at afskrække insekter, så det kan være en god ide at lade disse stå uden for, så madens karakteristiske lugt kan holde insekterne væk."

"Sådanne fødevarer omfatter hvidløg, løg, citroner og grapefrugt, som du kan placere på tallerkener og sprede rundt i området for at holde insekterne godt væk."

5. Urter

Plantning af urter i haven såvel som i køkkenets vindueskarm betyder, at "insekterikke kommer i nærheden af ​​dine retter", mens du laver mad eller spiser.

Dette inkluderer salvie, rosmarin, basilikum og purløg, som igen vil afskrække myg på grund af deres stærke dufte.

Kilde: Express