Haveekspert om rensning af terrassefliser: Billig og let metode som alternativ til højtryksrenser

Hus og have

11/9/23 | 06:35

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Terrasser har tendens til at blive plettede og snavsede på grund af beskidte potespor, dårligt vejr og almindelig slid og ælde. Derfor er det oplagt at få dem gjort rene, inden vinteren kommer og derved ruste dem til den.

Inden vinteren begynder, opfordres gartnere af en ekspert til at rense deres terrasser og belægningsfliser. Sam Williams, gør-det-selv-ekspert hos SGS Engineering, har delt præcis, hvordan man vasker terrasser, inden vejret ændrer sig.

Han sagde: "Som udgangspunkt er det afgørende at arbejde på en ren overflade. At sikre dig, at din terrasse er fri for snavs, mos og skimmelsvamp, vil ikke kun sikre, at du får en bedre finish, men vil også give den et bedre udseende i det lange løb."

Eksperten delte også, at gartnere ikke behøver dyre eller specialiserede produkter til at rengøre terrasser, modsat populær tro. I virkeligheden sagde han, at en af ​​de "mest effektive rengøringshacks" blot er opvaskemiddel blandet med varmt vand.

Han foreslog at tilføje en spiseskefuld opvaskemiddel til en spand varmt vand for at lave sæbevand. Derefter hældes det over terrassen eller belægningsfliserne og skrubbes væk med en børste med hård børste.

Sam fortsatte: "Husk at skrubbe diagonalt, da det er mindre tilbøjeligt til at beskadige stenen. Og hvis du har genstridige pletter, er brug af hvid eddike et fantastisk, miljøvenligt og effektivt alternativ, når du rengør din terrasse. Husk dog ikke at bruge dette på kalkstenfliser, da det vil beskadige overfladen."

Opvaskemiddel er relativt billigt og kan købes online eller i de fleste supermarkeder.

Hvid eddike er også overkommelig og kan købes online for så lidt som 10 kroner.

Brug af højtryksrenser til rensning af terrasser og belægningsfliser.

Mange mennesker bruger højtryksrensere til at rense terrasser og belægningsfliser, og de kan være meget praktiske, hvis de ønsker at rense terrasser hurtigt.

Det kan dog også beskadige belægningsstenene, hvis det ikke gøres omhyggeligt, hvilket er grunden til, at Sam anbefaler at prøve de andre rengøringsmetoder først, inden han bruger en højtryksrenser.