Haveekspert: Fjern ukrudt mellem fliser i et snuptag med almindelig husholdningsting

Hus og have

16/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Forsømte belægningssten kan føre til en uønsket have med ukrudt, der spirer op mellem revnerne. Til når ukrudtet dukker op, har en gartner delt sin "øjeblikkelige" måde at slippe af med det på – gratis.

En af de hurtigste måder at opfriske enhver havepavillon er at slippe af med uønsket ukrudt. De irriterende planter vokser, når sandet vaskes ud, hvilket giver frøplanter mulighed for at falde fra toppen og ned i rummene mellem rillerne.

Hvis belægningen er korrekt installeret, vil den ikke være let modtagelig for ukrudt. Hvis det imidlertid er et stykke tid siden, belægningsfliserne blev forseglet, vil ukrudtet hurtigt springe op, som det er tilfældet for en gartner, der udtrykte sin dilemma.

På Facebook-siden Loving Your Garden skrev Simon Evans: "Blomster og ukrudt driver mig til vanvid ved at vokse mellem mine belægningssten. Hvad kan jeg gøre? Det skal være hundevenligt. Jeg har en meget stor have, hvor jeg dyrker masser af blomster, så jeg tiltrækker insekter og elsker dem, men jeg vil ikke blive ved med at luge min terrasse."

Kogende vand

Blandt de 70 medlemmer i gruppen var det mest almindelige forslag at bruge kogende vand.

Rob Lindley sagde: "Det afhænger af, hvad ukrudtet er. Årligt og nogle flerårige ukrudt dør efter, at der er hældt kogende vand på dem."

Maureen Stonehouse skrev: "Kogt vand, mens det stadig er varmt, får dem væk."

DougandFifi Reid sagde: "En gartner fortalte mig engang at hælde kogende vand på ukrudt mellem belægningen. Det virker."

Kerry Gowans kommenterede: "Kogende vand er alt, hvad jeg bruger, og jeg finder det meget effektivt og miljømæssigt sikkert."

Paula Ross insisterede: "Hæld bare kogende vand i revnerne i en dag eller to. Ukrudtet vil straks visne og dø. Det er en effektiv, gratis og nem metode." Stella Calkin svarede: "Det er, hvad jeg ville anbefale. Fungerede for mig."