Haveekspert deler smart tip: Giv dine haveplanter en kop te

Hus og have

23/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det er vigtigt at passe på sine haveplanter selv om vinteren.

Efterhånden som temperaturen falder, og de frostklare morgener kommer, er det ikke kun os, der kommer til at mærke kulden, vores planter vil også mærke det – og folk opfordres til at give deres planter en kop te for at beskytte dem.

Det skriver Mirror

Normalt, når vi mennesker fryser, er der ikke noget bedre end en varm bryg til at varme os op, men nu bliver folk bedt om at dele deres kop med deres planter for at beskytte dem mod frosten.

Del din te med planterne

Konceptet hyldes af planteekspert Millie Durback, brand manager hos Prestige Flowers, da hun sagde, at det er det "hemmelige våben" til at beskytte mod frost.

"Te, især koffeinfri varianter som kamille, indeholder tanniner, der hærder plantecellevægge, hvilket gør dem mere modstandsdygtige i kulden. Det er en naturlig forsvarsmekanisme mod frost og sne, som mange gartnere overser," sagde hun.

Hun opfordrede dog folk til at sørge for, at det er sødet og uden mælk for at "undgå negative effekter på jorden."

Teblade kan også hjælpe haver med at blomstre, da de er "beriget med nitrogen", som vil hjælpe planter med at vokse.

Gem teposerne

Teelskere får også besked på at beholde deres brugte teposer, da de kan bruges som gødning på grund af deres garvesyre.

Millie foreslog også at hjælpe med at forhindre sne i at beskadige planter er at dække dem.

Hun tilføjede: "Tænk på det som at gemme dine planter ind til en hyggelig vinterlur. Brug jute eller landskabsstof strategisk placeret rundt om bedene for at skabe en beskyttende barriere. Det fungerer som en isolator, der beskytter dine blomster og planter mod stærk vind og fastholdelse. noget af jordens naturlige varme."

Pas på potteplanterne

For potteplanter rådede eksperten til, at de skulle hæves fra jorden for at forhindre, at de blev frosne.

Det kan gøres ved at placere dem på mursten, så de "undgår kontakt med frysende jord" og vil samtidig stoppe risikoen for rodskader.

Hvis du vil beskytte dine planter endnu mere, kan du pakke krukkerne ind i bobleplast eller skumisolering og "tilføre et ekstra lag beskyttelse".

For sukkulenter - planter, der holder vand i deres blade - opfordrede Millie folk til at bringe dem indenfor i de koldere måneder, da deres overskydende fugt gør dem "modtagelige over for frostgrader".