Haveekspert afslører: Ved denne temperatur skal du stoppe med at slå græsset

Hus og have

21/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan forhindre det i at gro.

Med vinteren lige om hjørnet tænker mange måske på at stille plæneklipperen væk indtil foråret.

En ekspert opfordrer imidlertid haveejere tile at lade plæneklipperen stå og helt droppe græsslåningen - særligt når det rammer en bestemt temperatur.

Haveekspert Samantha Richards fra Gazeboshop fortæller: "Nøglen til at beskytte dit græs, når temperaturen falder, er at vide, hvornår du skal stoppe med at slå din græsplæne. Som en generel tommelfingerregel bør du undgå at bruge din plæneklipper, når temperaturen konsekvent falder under 10°C."

Denne temperatur forekommer normalt i slutningen af oktober eller november, men vi har allerede haft nattetemperaturer under 5 grader i september, så det gælder om at holde øje med termometeret.

Stopper med at vokse

Eksperten tilføjer "Når temperaturen falder under dette punkt, vil græsset gå ind i sin dvalefase og stoppe med at vokse.

"Det er værd at bemærke, at den ideelle græshøjde, når du går ind i vinteren, er omkring to tommer; tilstrækkelig lang til, at græsset stadig giver skygge til jorden og beskyttelse til rødderne, men også tilstrækkeligt kort til at undgå tiltrækning af skimmel eller svamp og for at forhindre, at det bliver tilflugtssted for insekter og skadedyr."

"I opbygningen til vinteren er det bedste praksis at skære din græsplæne ned lidt ad gangen, og reducere knivhøjden hver gang, indtil du når fem centimeter. Selvom det ikke anbefales, sakl de, der er fast besluttet på at slå deres græsplæne gennem de koldere måneder, sørge for at hæve klippehøjden til det højeste niveau for at beskytte græsset så godt som muligt."

Stadig masser at gøre

At få den sidste plæneklipning rigtig betyder ikke, at havefolk er færdige for vinteren; der er stadig masser af arbejde at gøre for at sikre, at græsplænen forbliver i topform.

Dette inkluderer at udføre fire essentielle opgaver såsom at fjerne ukrudt, trimme græsplænens kanter, feje blade væk og ilte græsplænen.

Haveeksperten uddyber: "En opgave, der bør stå øverst på din liste, er at fjerne ukrudt så snart du ser det vokse på din græsplæne. Ved at grave disse uønskede vækster ud så hurtigt som muligt begrænser du ukrudtets evne til at sprede sig gennem din græstørv og forhindrer normalt en større opgave, der involverer ukrudtsdræber, på længere sigt."

"Med den accelererede vækst, din græsplæne har om sommeren, er efteråret det perfekte tidspunkt at trimme overvoksede kanter for at holde din græsplæne pæn og velplejet. Kanterne, når de bliver passet på, vil fungere som en barriere for plantens rødder og forhindre blomster eller ukrudt i at vokse ind i din græsplæne."

Kilde: Express