Græsekspert forklarer: 6 'almindelige' fejl, du der ødelægger dit græs om efteråret

Hus og have

27/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan godt være, du er færdig med at bruge haven, men efteråret er faktisk en særdeles vigtig tid for din plæne!

Mange mennesker overser vigtigheden af ​​at vedligeholde deres græsplæner i efterårsmånederne, men det er faktisk en afgørende tid på året for plænepleje.

Efterhånden som temperaturerne afkøles og bladene begynder at falde, kræver græsplæner vedligeholdelse og klargøring klar til vintermånederne, og når foråret kommer igen.

Med dette i tankerne har eksperterne i plænepleje og havemaskiner fra Cobra samlet de mest almindelige fejl for græsslåning i efteråret.

Du sætter plæneklipperen væk for tidligt

Bare fordi det er efterår, betyder det ikke, at det er tid til at lægge plæneklipperen væk og ignorere græsplænen.

Græsset vokser langsommere om efteråret, men det skal stadig slås af og til.

Eksperterne råder til at slå græs hver uge eller fjorten dage i efterårsmånederne og hæve højden af ​​plæneklipperens klippeblad til cirka 5 cm.

Ikke at slå det så ofte og lade græsset blive længere, vil belaste græsplænen mindre og vil sikre, at der er mere overfladeareal til græsplæner til at fange sollys.

Du slår det efter regnvejr

Eksperterne fra Cobra fortæller: "Tørre perioder kan være sjældne om efteråret, og en almindelig fejl, folk begår, er at slå græsplænen efter en periode med regn, eller mens græsset stadig er vådt."

Så selvom det kan være fristende at søge enhver mulighed for at få græsset slået, kan klipning af vådt græs beskadige din plæneklipper, da det er mere tilbøjeligt til at klumpe sig og klemme skæreknivene, hvilket kan få tingene til at blive overophedet.

Du lufter ikke jorden

Jorden kan blive komprimeret om efteråret efter måneder med fester og grill.

Jordpakning kan forhindre græsplæner i at få det vand og den næring, de har brug for.

Derfor skal du i gang med havegreben og have luftet plænen. Det kan du finde en guide i artiklen her.

Du glemmer at gøde

Græsplæner har nogle gange brug for en hjælpende hånd i efterårsmånederne for at "opmuntre til rodvækst" og "give jordens næringsstoffer et boost".

Drys gødningen ud over plænen, og hvis det ikke regner, skal du vande det, indtil det er absorberet.

Du lader blade og snavs samle sig

Det er vigtigt, at gartnere jævnligt river affald op fra græsplæner. Affald såsom nedfaldne blade kan blokere sollys og "dræbe din græsplæne nedenunder".

Fugtige blade kan også føre til svampeinfektioner i plænen, ligesom det altså kan forhindre dagslys og næringsstoffer i at nå græs, hvilket kan forårsage ukrudt og mos.

Du ignorerer brune eller mærkelige pletter af græs

Det seneste varme vejr har højst sandsynligt haft indflydelse på plænens sundhed, så det er vigtigt at være opmærksom på brune, døde eller mærkelige pletter af græs.

Eksperterne forklarede: "Efteråret er det bedste tidspunkt at genså pletter af græstørv for at sikre, at det får en chance for at vokse til et sundt niveau før vinteren, hvilket vil tilskynde til mere levende vækst næste forår.

”Men efterårsvejret, der er varmt og fugtigt, skaber også de perfekte vækstbetingelser for mange svampe og plænesygdomme. Hold øje med eventuelle ændringer på din græsplæne, så du kan handle hurtigt og forhindre en fuld infektion i at overtage din dyrebare have."

Kilde: Express