Gør ovnens grillrist skinnende ren: Dette trick har du aldrig prøvet

Hus og have

08/07/2024

Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Der er ikke noget, der kan være mere demotiverende for madlavningen end hvis du har brug for en ren rist, og du opdager, at ovnens rist er så klam, at den ikke på nogen måde kan bruges til madlavning. Så er gode råd dyre. Det tager nemlig lang tid om at få ordnet en sådan rist.

Heldigvis har en TikTok- og Youtube-bruger fundet et trick, der sparer dig for mange timers arbejde. Tanya Home Inspo online (på YouTube hedder hun Tanya HomeInspo) har opfundet denne virkelig originale måde at rengøre en fedtet grillrist i ovnen på.

Se videoen nederst i artiklen.

Denne unge dame er influencer og beskæftiger sig med rengøring, forskellige gode råd og indretning af hjem og lejligheder.

Det er ikke overraskende, at det netop var hende, der er kommet op med4 denne fantastiske og effektive idé. Det hele handler om at tage opvaskemiddel og fryse det ned.

Alt hvad du behøver er en bakke med isterningebakker og lidt fingerfærdighed.

Når væsken er tilstrækkeligt frossen, tager du handsker på og tager en terning ud. Derefter lægger du den beskidte grillrist foran dig og begynder at gnide på den med isterningen.

Det lyder som noget, der ikke virker. De færreste tror på, at det kan lade sig gøre. Men prøv det selv.

Fedtstof og andre urenheder fra grillristen falder næsten af sig selv, og efter et øjeblik kan du ikke engang se, at grillristen nogensinde har været beskidt.

De små isterninger med opvaskemiddel kan bruges til mange ting. Prøv f.eks. at rengøre potter og pander med det, eller gnid det på beskidt tøj.

Du har nu fundet en magisk lille kugle, som kan gøre livet lettere for enhver huslig person.