Genialt trick: Sådan kan stearin på dine armaturer hjælpe med rengøringen

Hus og have

06/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvor ville jeg gerne have kendt det trick allerede, da jeg flyttede hjemmefra ...

Der er intet som at bruge tid og knofedt på at rense dit badeværelse, og træde tilbage og nyde frugterne af sit hårde arbejde.

Men så får du øje på dit armaturet ved håndvasken og opdager de mere hårdføre kalkaflejringer, der kræver en ekstra indsats.

Heldigvis er der et trick, der bekæmper genkomsten af disse aflejringer. 

Alt du behøver er en lille smule voks fra et stearinlys.

Sådan virker det

Dette hack blev bragt frem i lyset af TikTok-brugeren @thegoodlifehack. Hun påførte blot noget voks fra et stearinlys på sit håndvaskarmatur og gned det ind med en blød vaskeklud.

Resultatet? En ren, skinnende vandhane, der afviser vanddråber og er fri for kalk. Du kan se den originale TikTok-video nedenfor.

Artiklen fortsætter under videoen.

Hvorfor fungerer dette hack så godt? 

Stearinvoksen fungerer som en barriere. Det renser ikke vandhanen , men det tilføjer et vandafvisende lag. Det er derfor vanddråberne samler sig og glider af, i stedet for at efterlade striber og aflejringer, der gør vasken svær at få ren. 

Hvis du ikke ønsker at bruge stearinlys, så prøv med et stykke vokspapir . Ved at gnide den voksagtige side direkte på vandhanen og håndtagene, får du et lignende resultat. 

Dette er ikke en engangs- eller permanent løsning til at holde vand og kalk væk. Det kan være nødvendigt med jævne mellemrum at påføre et tyndt lag voks igen. Men det er noget, du kan tilføje til din rengøringsrutine for at holde din vandhane skinnende ren og fri for pletter.

Hvis du døjer med pletter af hårdt vand og kalk, er det værd at bruge et par minutter ekstra på at polere og beskytte din vandhane. 

Kilde: Lifesavvy