Genialt tip: Sådan tørrer du vasketøjet 'på den halve tid'

Hus og have

04/10/23 | 08:44

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det skal da vist prøves!

Det kan være utroligt frustrerende, når vasketøjet ikke tørrer på et tørrestativ indendørs, og det kan begynde at lugte, hvis det ikke er tørret efter længere tid.

For at hjælpe andre verdensborgere, der kæmper med at tørre vasketøj, har en mor delt et hack online.

Jordan Burden skrev på Mrs Hinch Cleaning Tipss Facebook-side: "Jeg fik altid at vide, hvis jorden er tør, uanset årstiden, vil dit tøj også tørre, det tager bare lidt længere tid.

"Det lille trick, jeg lærte, når vinteren kommer, er at tage dit tørrrestativ og et ekstra sengetøj, som du så lægger over stativet. Lad sengetøjet hvile hen over radiatoren eller en opvarmet ventilator, så fanger den varmen og tørrer tøjet hurtigere."

Det er vigtigt, at sengetøjet er stort nok til at dække tørrestativet - et king-size lagen burde gøre arbejdet.

Hvis du har gulvvarme, kan du evt. lægge sengetøjet ud over et par stole, så varmen fra gulvet bliver opfanget, i stedet for at skulle lægge det hen over en radiator.

Brugerne elsker det

Et anonymt gruppemedlem skrev i facebookgruppen: "Jeg har prøvet og testet dette, det virker glimrende, dit tøj vil tørre på den halve tid. Bare sørg for, at tøjet har plads nok omkring sig, så den varme luft kan cirkulere ordentligt, ellers vil dit vasketøj lugte."

Anita Shrisi kommenterede: "Dette er genialt, jeg vil se, om der er plads nok i nærheden af ​​mine radiatorer til at gøre dette."

Daniel Nezhad, direktør for UK Radiatorer, anbefalede også at ventilere området, såsom at åbne vinduerne.

Eksperten forklarede: "Ventiler området ... i modsætning til hvad folk tror, ​​bør du ikke vælge at fange varmen i dit hjem ved at holde vinduer og døre lukket tæt.

Vigtigt at tænke over

Hvis du har tænkt dig at prøve Burdens trick, skal du dog tænke over et par ting for ikke at udsætte dig selv for unødig fare.

Fugt og elektricitet er en dårlig kombination, så hvis du har en elektrisk radiator, er det måske en god idé ikke at afprøve tricket, da der vil samle sig en del fugt under sengetøjet.

Derudover bør du aldrig gøre dette, hvis du ikke er hjemme, for ellers risikerer du, der går ild i noget, og at du ikke er hjemme til at opdage det i tide.

Kilde: Express