Genial ny "burritometode" florerer på nettet: Tørrer tøj indendørs på ingen tid

Hus og have

22/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Tørring af tøj er en uundgåelig husopgave, der bliver vanskeligere i efterårs- og vinterperioden – især med dyre energiregninger. Derfor deler en ekspert en ny genial metode, der gør det hurtigere og billigere.

At tørre tøj indendørs er et mulig alternativ, men det tager tid og kan medføre overskydende fugtighed og skimmel i huset. Ifølge Thor, grundlæggeren af Organizing TV, behøver alle husstande blot et håndklæde for hurtigt at tørre rent tøj.

I en video, der blev delt på Organizing TV's YouTube-kanal, demonstrerede Thor den enkle "burrito-metode" ved hjælp af en ren T-shirt.

I videoen viser han, at selvom de fleste cyklusser slutter med en centrifugering, er det en god idé at køre dit tøj gennem en anden centrifugeringscyklus for at presse de sidste dråber vand ud. Da cyklussen var slut, skal du lægge et stort håndklæde ud og placere din t-shirt på det.

Når håndklædet er rullet stramt sammen til en "burrito"-form, skal du trykke på det med dine hænder og derefter ved at knæle på den rullede stykke tøj med håndklæde omkring.

Formålet med dette er, at håndklædet kan absorbere al vandet fra "burritoen", og når du pakker den ud, skulle t-shirten være meget tørrere.

Organisationseksperten hævdede, at det at vride rullen også hjælper med at fjerne fugtighed. Dette bør dog undgås for mere sarte genstande lavet af satin eller silke.

Efter at have rullet håndklædet ud, vil dit tøj være lidt tørrere, men stadig fugtig.

For at fortsætte tørringsprocessen kan du derefter placere den på det på et tørrestativ på badeværelset med de to små vinduer åbne, hvilket er det bedste sted at tørre tøj indendørs.

Efter ca. to timer vil du opleve, at det meste af dit tøj er helt tør og ikke lugtede af fugt.

Alt i alt vil "burrito"-metoden ikke tørre dit tøj øjeblikkeligt, men den kan markant reducere tørretiden fra natten til et par timer.

Kilde: Express.co.uk.